Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Lezárult egy korszak: a Williams család távozik a legendás istállótól Fotó: Williams Racing

Lezárult egy korszak: a Williams család távozik a legendás istállótól Kiemelt

Csütörtökön először még csak arról szóltak a hírek, hogy Claire Williams búcsút intett csapatvezető-helyettesi pozíciójának, azonban nem sokkal később kiderült, hogy ez egész család távozik a legendás csapattól.

Az alapító Frank Williams lányának utolsó versenyhétvégéje (legalábbis ebben a poziícióban) az Olasz Nagydíj lesz. A múlt hónapban attól zengett a sportsajtó, hogy a Dorilton Capital amerikai befektetési cég lett az istálló újdonsült tulajdonosa - ezek után pedig sejteni lehetett, hogy új idők köszöntenek a csapatra. Annak ellenére, hogy az 1977-ben alakult csapat komoly múlttal rendelkezik (738 verseny, 9 konstruktőri, 7 egyéni világbajnoki cím és 114 futamgyőzelem írható az istálló neve mellé) az utóbbi időben nem tudtak eredményeket felmutatni, amelynek egyik oka volt a csapat nehéz anyagi helyzete is. Tavaly például mindössze egyetlen pontot szereztek és a világbajnoki tabella végén végeztek.

Amit egyelőre biztosan tudunk, az az új igazgatósági tagok névsora: Matthew Savage, Darren Fultz és James Matthews. Érdekesség, hogy James Matthewsnak van autósportos múltja, igaz, versenyzőként.1994-ben például ő nyerte meg a brit Forma Renault-bajnokságot. Matthews neve máshonnan is ismerős lehet, ugyanis a brit királyi család tagja: 2017-ben feleségül vette Katalin hercegnő húgát, Pippa Midletont.

Habár az új csapatfőnököt egyelőre még nem jelentették be, de sajtóértesülések szerint további érdekes nevek is felbukkannak majd még a csapat háza táján.

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 szeptember 2020 16:23
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna