Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Magnussen hálás, hogy hagyták a mezőnyt versenyezni Fotó: Facebook (Kevin Magnussen)

Magnussen hálás, hogy hagyták a mezőnyt versenyezni Kiemelt

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen köszönetet mondott azért, hogy hagyták a pilótákat versenyezni a kaotikus Szingapúri Nagydíjon.

A Marina Bay utcai pályáját a verseny délutánján eső öntötte el - érdekesség, hogy a futam tíz éves történetében nem volt még példa esős versenyre a szingapúri futamon, így kérdéses volt, hogy így engedik-e majd elrajtolni a mezőnyt. Habár a királykategóriát az utóbbi időben rengeteg kritika érte azzal kapcsolatban, hogy túl biztonságos lett és óvatos döntéseket hoznak a vezető pozícióban lévő személyek, azonban most nem érhette szó a ház elejét, ugyanis a versenyirányítás úgy döntött, hogy a szakadó eső ellenére kialudnak a piros lámpák és indulhat a harc.

"Elég kemény, de egyben szórakoztató is volt" - nyilatkozta a nyitókörökről Magnussen. "Jó, hogy engedtek minket versenyezni és nem a biztonsági autó mögül kellett elindulnunk."

Habár Magnussen örült a döntésnek, azonban a kerékcserék után hátra csúszott, majd végül elektronikai problémák miatt fel kellett adnia a versenyt. Csapattársa, Grosjean azonban rafináltabb volt, hiszen eleve a közepes keverékű abroncsokon rajtolt, ezzel pedig megspórolt magának egy kerékcserét, s végül a kilencedik helyen intette le a kockás zászló, ez pedig két pontot ért a csapatnak. "Nagyon örülök, főleg miután egy elég nehéz hétvége áll mögöttünk s egy olyan pályán voltunk, ahol tudtuk, hogy nincs meg a megfelelő tempónk" - kommentálta a francia.

"Úgy döntöttünk, hogy a közepeseken kezdünk, ami elég kemény volt. Azonban miután mindenki kiállt, ezt tetette fel, szóval elégedett voltam a döntésünkkel."

Grosjean pontszerzése ellenére a Haas a nyolcadik helyre esett vissza a konstruktőrök versenyében, mivel a Renault előrébb lépett.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna