Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Magnussen végre bizonyítana a Haas színeiben Fotó: Facebook (Haas F1 Team)

Magnussen végre bizonyítana a Haas színeiben

Kevin Magnussen úgy véli, hogy a Forma-1-ben idén életbelépő szabályváltozások kiemelik majd az erősségeit. A dán versenyzőt hajtja a bizonyítási vágy, hiszen tavaly hagyta ott a Renault, s idén már a Haas színeiben kell megmutatnia, hogy mit is tud.

A Forma-1 2017-ben egy új korszakba lép az érvénybe lépő szabályváltozásoknak köszönhetően - ennek köszönhetően az autók várhatóan 4-5 másodperccel lesznek majd gyorsabbak körönként, mint tavaly, miután az aerodinamikai rendszerek is komoly változásokon esnek majd át, illetve a Pirelli abroncsai is szélesebbek lesznek.

Magnussen 2014-ben debütált a királykategóriában, s rögtön, első versenyén fel is állhatott a dobogóra, azonban nem tudta megtartani az ülését a wokingi istállónál, illetve a tavalyi szezonja sem alakult fényesen, hiszen mindössze két pontot sikerült szereznie a Renault színeiben. A 24 éves pilóta azonban úgy véli, hogy most eljött az ő ideje, készen áll az amerikai csapat színeiben bizonyítani, s úgy véli, hogy az új szabályok számára előnyösek lehetnek majd. "Én egy olyan pilóta vagyok, akinek ha akadnak problémái, azok rendszerint abból adódnak, hogy túlvezeti az autót" - idézte a dán versenyzőt a Motorsport.com.

"Természetemből adódóan hajlamos vagyok arra, hogy túlvezessem az autót. Azonban az új autók talán jobban fekszenek majd nekem, kevesebb lesz a leszorítóerő. Szóval, már nagyon várom."

"Mókás lesz kipróbálni. Ha az elvárásaink reálisak, akkor ezek lesznek minden idők leggyorsabb Forma-1-es autói... Szóval izgalmas lesz."

Magnussen mindemellett arra számít, hogy tanulhat majd az új csapattársától, Romain Grosjeantól is, hiszen a Renault-nál nem leshetett el sok új trükköt a szintén kevésbé tapasztalt Jolyon Palmertől. "A tapasztalt csapattársakat preferálom" - mondta Magnussen. "Ez jó nekem is, meg a csapatnak is, hogy van egy olyan személy, akitől tényleg tanulhatok."

"Természetesen Jolyontól is tanultam tavaly, viszont abban biztos vagyok, hogy Romaintől majd többet fogok, hiszen ő egy rendkívül gyors és tapasztalt versenyző."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna