Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Már a szezon eleje óta 2017-re koncentrál a Renault Fotó: Renault Sport Formula One Team

Már a szezon eleje óta 2017-re koncentrál a Renault

A Renault csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elárulta, hogy a 2017-es autójuk nem egy új koncepció lesz, hanem a 2015-öset veszik alapul.

A Renault a 2016-os szezonra tért vissza a Forma-1-be teljes értékű csapatként miután átvette a Lotust, amely az utolsó szezonban már nem a francia gyártó erőforrásait használta, hanem a Mercedesét. Az újjáalakult csapat már a szezon elején elhatározta, hogy 2017-re és a szabályváltozásokra fognak koncentrálni, és Vasseur kijelentette, hogy a jövő évi autójuknak is a 2015-ös Lotus modell fog alapul szolgálni.

"Úgy gondoljuk, hogy 2017 jó lehetőség a számunkra" - kezdte a csapatfőnök a Formula1.com-nak adott nyilatkozatát arra a kérdésre vonatkozóan, hogy miért hagytak fel a 2016-os fejlesztésekkel jóval korábban, mint a riválisok.

"Jelenleg egy olyan 2015-ös tervezésű autót használunk, ami a Mercedes motor köré volt építve, így már a szezon eleje óta csak szenvedtünk, hiszen Renault erőforrásokra váltottunk. A 2017-es autót nem a 2016-os alapján fogjuk megépíteni, de a 2015-ös alapok felhasználása felzárkózást jelenthet a számunkra."

A francia istálló jelenleg hat ponttal a kilencedik helyen áll, előtte van 22 ponttal az újonc Haas, s öt ponttal előzik meg a Manort. "Nos, a csoportrangsor elég világos" - kommentálta az eredményt a csapatfőnök, majd hozzátette: "nehéz lenne ezen úgy változtatni, hogy közben nem fejlesztjük az autót, így ha csak nem kapunk egy ajándékot Istentől, akkor nem tudom, hogyan fogunk idén előrébb ugrani."

Utoljára frissítve: péntek, 19 augusztus 2016 16:02
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna