Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Még nem végeztem, rengeteget kell még fejlődnöm" Fotó: Facebook (Williams Martini Racing)

"Még nem végeztem, rengeteget kell még fejlődnöm" Kiemelt

A Williams újonca, Lance Stroll a szezon során őt ért kritikákra úgy reagált, hogy csak "vaklármák", miután hétvégén Azerbajdzsánban felállhatott a dobogóra.

A fiatal kanadai versenyző igencsak nehezen vette a szezon elején az akadályokat, mivel meg sem közelítette csapattársa, Felipe Massa teljesítményét, és még pontot sem sikerült szereznie vagy a megfelelő tempó hiánya, vagy éppen a megbízhatósági problémák miatt.

Azonban hiába kritizálták egyre hangosabban a fiatalt, Stroll megszerezte első pontjait hazai pályáján, Kanadában, majd Bakuban a szezon során először megelőzte az időmérőn csapattársát, s a vasárnapi futam végén pedig felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A rendkívül izgalmas és eseménydús futamon Stroll végig nyugodt volt, s hosszú körökön át a második helyen haladt, azonban az utolsó másodpercekben a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas végül megelőzte.

Stroll a második legfiatalabb pilóta az F1 történetében, aki dobogóra állhatott - a mindössze 18 éves versenyző elárulta, hogy mindvégig hidegen hagyták az őt ért kritikák. "Nem hiszem, hogy okot adtam volna nekik a kritizálásra, így nem is hallgattam meg ezeket a dolgokat" - nyilatkozta Stroll, amikor arra kérték, hogy reflektáljon valamit az őt kritizálóknak.

"Ezek csak vaklármák voltak. Ez akkor is így volt, amikor tökéletes évet teljesítettem a Formula 3-ban, idén is így volt, amikor nehéz időszakom volt, és valószínűleg a jövőben is így lesz. Az emberek mindig szeretnek a dolgokon csámcsogni."

"Most csak örülök a sikeremnek, és örülök, hogy a csapat és a családom is támogatott. Csak ez számít igazán. A többi pedig csupán egy háttérzaj, amivel nem kell foglalkozni."

Stroll korábban stresszelt azon, hogy a Formula 3-ból túl nagy lépés volt rögtön az F1-be kerülés, s arra számít, hogy a szezon hátralevő része még tartogat számára nehézségeket. "Ez csak egy kis időt vesz igénybe" - válaszolta a tinédzser arra a kérdésre, hogyan tudja magát elfogadtatni a királykategória paddockjában. "Még nehéz hétvégék állnak előttünk."

"Néha tökéletes megvagyok, de szerintem senki nem érti meg, hogy mekkora ugrás volt nekem a Formula 3-ból rögtön a Forma-1-be kerülni, és néha egy kis időt vesz igénybe az, hogy megértsem, mit is akarok az autótól."

"Rengeteget fejlődött már a vezetési stílusom, a Forma-1-hez igazodva, azonban vannak dolgok, amiket csiszolnom kell még magamon."

"Még nem végeztem, rengeteget kell még fejlődnöm. Ez időt vesz igénybe. Ezt viszont szerintem sokan nem értik meg."

"Ez az év nagyon más még számomra, még kísérleteznem kell és ki kell próbálnom dolgokat."

"Azt hiszem ez az oka annak, hogy ez az egész még nekem bonyolult."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna