Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Meglepő nyilatkozatot tett a Manorról Luca Furbatto

A Manor egykori vezető tervezője, Luca Furbatto úgy véli, hogy a csapat idén a középmezőnyben harcolhatott volna a pontokért.

Még január elején vált hivatalossá az, hogy csődbe ment a Manort üzemeltető társaság, a Just Racing Services Ltd., miután a lehetséges befektetőkkel nem sikerült dűlőre jutni. Ekkor azonban még volt arra remény, hogy egy meg nem nevezett forrás a bajban lévő kis csapat segítségére siethet, azonban ez végül nem történt meg - erre egyébként még maga Stephen Fitzpatrick, a cég tulajdonosa sem látott reális esélyt. Ennek ellenére mindent megtettek annak érdekében, hogy a Manor ott legyen a rajtrácson idén is, hiszen a tárgyalásokat továbbra is folytatták a potenciális jelentkezőkkel.

A következő szezonra való beruházás minden erőfeszítés ellenére végül nem jött össze, így a cég január 27.-ig meg is szüntette a kereskedelmet, s a csapat Banbury-i gyárából aznap hazaküldtek mindenkit.

"A fő probléma az volt, hogy a tulajdonos már novemberben leállította a következő autó megépítéséhez szükséges alkatrészek beszerzéseit" - nyilatkozta a FormulaPassion.It-nek a csapat egykori vezető tervezője, Luca Furbatto.

"Ezen döntés eredményeképp képtelenek voltunk új befektetőket szerezni, mivel a csapat nem tudta garantálni, hogy ott lesz a 2017-es Ausztrál Nagydíjon, Melbourne-ben."

"Miután a cég vizsgálat alá került, akkor váltottunk fókuszt, s próbáltuk azt elérni, hogy a 2016-os autónkkal ott lehessünk az első versenyeken, közben persze építettük volna a 2017-es autót, ami már a harmadik futamon ott lehetett volna."

"Ez volt a terv egészen februárig, amikor is a tulajdonos visszavonta a nevezést a 2017-es világbajnokságra."

Furbatto kifejezetten frusztrált a Manor sorsa miatt, ugyanis úgy véli, hogy a csapat rendkívül közel állt ahhoz, hogy "betörjön" a középmezőnybe, s harcolhasson a pontokért. "2015-ről 2016-ra körönként öt másodpercet javultunk, szóval meg voltunk arról győződve, hogy a versenytársaknak idén komoly fejfájást is okozhatunk."

"Nincs kétségem a felől, hogy idén a Manor a középmezőnyben versenyzett volna" - tette hozzá a csapat egykori vezető tervezője, akit elmondása szerint leginkább az keserít el, hogy rendkívül közel voltak a kitűzött céljukhoz, amit az utolsó pillanatban kellet feladniuk.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna