Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Mélyponton a Sauber Fotó: Sauber

Mélyponton a Sauber Kiemelt

A Sauber vezetősége is elismerte, hogy nehéz időszakon mennek keresztül, miközben próbálnak lépést tartani a Forma-1 egyre növekvő költségeivel.

A Sauber volt az a csapat a Force Indiával karöltve, amely tavaly az EU-nál reklamált a Forma-1 "tisztességtelen" és "törvénytelen" irányítása és bevételi rendszere miatt.

Idén sem alakul valami fényesen a legendás svájci istálló költségvetése, ugyanis alig kezdődött el a szezon, de máris komoly problémák akadtak a személyzet kifizetésével. A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn futamokat is kihagyott annak érdekében, hogy biztosítsa a csapat jövőjét és hosszabb távon is megoldást találjon a financiális problémákra.

A Sauber csapatmenedzsere, Beat Zehnder elismerte, hogy nincsenek könnyű helyzetben. "Voltunk már ennél sokkal kényelmesebb helyzetben is. Nem titok, hogy pénzügyi nehézségeink vannak, de vannak ennek a sportnak nagyon szép oldalai is, ezért vagyunk még mindig itt. Dolgozunk azon, hogy megoldjuk a problémákat, de nem egyszerű. Az ez évi költségvetés elég súlyos, ezen összegek fedezése a szponzoroktól és Bernie Ecclestone-tól kapott támogatások által nem lehetséges."

A következő szezonra komoly szabályváltozásokat terveznek, amelyek középpontjában a karosszériák átvariálása is áll, amely Zehnder szerint csak növeli a kihívást. "A pénzügyi vonzatok hatalmasak, és egy olyan kis csapat számára, mint a Sauber, az ilyen helyzetek igencsak nehezek. Ez nem csak az autókról szól és arról, hogy milyen apró részleteket kell módosítani a következő szezonra. A rövidebb beszerzési listák esetében is súlyos milliókról beszélünk, amik egy olyan kis csapat esetében, mint a Sauber ez nagyon megterhelő egy ilyen nehéz időszakban."

Utoljára frissítve: szerda, 04 május 2016 15:43
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna