Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Nagy újításokkal szolgálhat jövőre a Pirelli Fotó: Facebook (Pirelli Motorsport)

Nagy újításokkal szolgálhat jövőre a Pirelli Kiemelt

Tervben van, hogy a Pirelli jövőre egy hatodik keverékű abroncsot is bevezet a Forma-1-ben, ez pedig agresszívabb gumitaktikákat eredményezhet.

A Pirelli jelenleg öt keveréket kínál a csapatoknak: az ultra- és szuperlágyat, a lágyat, a közepeset és a keményet, ezekből pedig hármat választhatnak maguknak a pilóták minden egyes versenyre.

Az olasz vállalat azonban úgy döntött, hogy szeretne több rugalmasságot adni, ebből adódóan tervben van egy hatodik keverék bevezetése is.

A Pirelli egyébként ennek az évnek elég óvatosan vágott neki annak ellenére, hogy idén kerültek bevezetésre a szélesebb abroncsok - például a pilóták eddig csak a Spanyol Nagydíjon tettek fel kemény keveréket, de abban sem volt sok köszönet, rengetegen kritizálták akkor a gumikat. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy gyakorlatilag csak négy olyan keverék van, amely idén használható és opcionális a pilóták számára.

"Meghatároztuk a konstrukciókat és az adatokat Szeptember 1-én kiküldtük a csapatoknak" - nyilatkozta a Pirelli autósport részlegének főnöke, Mario Isola. "Vannak új konstrukciók az első és hátsó abroncsokra egyaránt, azonban ezzel kapcsolatban később tudunk többet nyilvánosságra hozni."

"Nyilvánvaló, hogy jelenleg is a megfelelő keverékek kialakításán dolgozunk, és az a célunk, hogy jövőre egy szinttel lágyabb keverékeket gyártsunk, mint az ideiek."

"Tisztában vagyunk azzal, hogy az idei szezonban meglehetősen konzervatívak voltunk, azonban tavaly nem volt egyszerű dolgunk az új méretek miatt, szóval ezért inkább biztosra mentünk."

"Az idei lágy abroncs lesz jövőre a közepes keverék, mindemellett pedig a keverékek számán is szeretnénk növelni. Ez még nincs konkrétan elhatározva, de így nagyobb szabadságot tudnánk adni a választást illetően, ráadásul ez egyik sportszabályzatba sem ütközne."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna