Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Napi négy órás edzéssel készül a szezonra Hülkenberg Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

Napi négy órás edzéssel készül a szezonra Hülkenberg

A Renault német versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, hogy a 2017-es Forma-1-es autók "brutálisan gyorsak" lesznek - mindezt azután nyilatkozta, hogy az uborkaszezon alatt lehetősége volt kipróbálni a francia gyár idei autóját a szimulátorban.

A Forma-1-ben 2017-ben egy új éra köszönt be az érvénybe lépő szabályváltozások miatt - ebből adódóan az autók várhatóan 4-5 másodperccel lesznek majd gyorsabbak körönként, mint tavaly, miután az aerodinamikai rendszerek is komoly változásokon esnek majd át, illetve a Pirelli abroncsai is szélesebbek lesznek.

Hülkenberg - aki tavaly úgy döntött, hogy több év után elhagyja a Force Indiát, s a Renault-hoz igazol - azzal számol, hogy az új szabályok lényeges különbségeket hoznak majd a sportba. "Az új autók brutálisan gyorsnak tűnnek" - kezdte az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatát a német pilóta, aki a szimulátorban megtett megannyi kör után osztotta meg a tapasztalatát. Kiemelte, hogy az új szabályok más-más hatással lesznek a versenyekre, az adott pályától függően. "A DRS hatás lényegesen nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint a 2016-os autókban. Monacóban viszont nem leszel képes az előzésre. Csak a pálya közepén fogsz menni a széles autóddal, és ennyi."

Hülkenberg is csatlakozott véleményével azon pilóták sorához, akik úgy vélik, hogy az idei autókat fizikailag megterhelőbb lesz majd vezetni. "Már karácsony előtt elkezdtem az edzést, és a szilveszter után azonnal folytattam is."

"Két órát edzek reggel, két órát pedig délután - ebbe pedig beletartoznak a speciális, kifejezetten a nyakizmot célzó gyakorlatok is. Megígérhetem mindenkinek, hogy újra nehéz lesz vezetni az autókat."

Az első tesztre február 27.-én, Barcelonában kerül majd sor.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna