Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Nem fog saját motort használni a McLaren Kiemelt

A McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown kizárta azt a lehetőséget, hogy a csapat saját motort építsen a jelenleg használt Honda erőforrások helyett - azt azonban nem tagadta, hogy rendszeresen egyeztetnek a Mercedesszel.

A McLaren 2015-ben kezdett újra Honda erőforrásokat használni, azonban a várt sikerek elmaradtak, s a csapat csak 2016-ra tudott eredményt felmutatni, mikor is a konstruktőri bajnokságban sikerült elcsípniük a hatodik pozíciót.

Azonban a 2017-es szezonra felújított Honda motorok már önmagukban nagy kockázatot jelentettek, s a pesszimista jóslatok már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon igazolásra találtak.

A McLaren állítólag megelégelte a Honda szerencsétlenkedéseit és már kapcsolatba léptek a Mercedesszel, azonban olyan spekulációk is a napvilágra láttak, miszerint a McLaren saját motor gyártásába is kezdhet - utóbbi azonban Zak Brawn elég határozottan kizárta. "A McLaren Automotive egy külön üzleti egység annak ellenére, hogy a részvényesek közösek, és szorosan együtt dolgozunk velük" - nyilatkozta a Ron Dennis helyére lépett ügyvezető igazgató, aki hangsúlyozta: annak ellenére, hogy utcai autók számára fejlesztenek és gyártanak motorokat, nem fogják a Forma-1-es csapatot saját erőforrással ellátni, hiszen ez egy külön kategória, azonban hozzátette: tíz év alatt sok minden történhet, viszont ez jelenleg nem képzi tárgyát a csapaton belüli tárgyalásoknak. "Nem motorfejlesztők vagyunk, hanem versenycsapat és autó konstruktőrök."

Azt azonban megerősítették, hogy miközben a Hondával egyeztetnek a lehetőségekről a Mercedesszel is folytak megbeszélések - de Brown hangsúlyozta, hogy ezek kizárólag a két csapat kapcsolatának építéséről szóltak. "Nagyon nyitottak vagyunk a Hondával szemben. Úgy gondoljuk, hogy elég hosszú ideje vannak jelen az autósportban ahhoz - ahogy mi is - hogy ne higgyenek el mindent, amit olvasnak. Velük együtt dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb utat a versenyképességhez amilyen gyorsan csak lehet, és esélyünk legyen akár arra, hogy a bajnokságban elsők legyünk."

"A velük folytatott összes megbeszélésünk arról szólt, hogyan juthatunk ki mihamarabb a jelenlegi helyzetünkből, szóval a kapcsolatunk nagyon egészséges - hosszú távú szerződésünk van" - erősködött Zak Brown, aki azt is hozzátette: még mindig jó ötletnek tartja a Hondával való együttműködést.

Utoljára frissítve: kedd, 04 április 2017 16:34
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna