Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Németország megannyi kiválóságot adott a Forma-1-nek, azonban a verseny jövőjét ez sem tudta megmenteni. Németország megannyi kiválóságot adott a Forma-1-nek, azonban a verseny jövőjét ez sem tudta megmenteni.

Nem lesz Német Nagydíj 2017-ben Kiemelt

A Hockenheimring menedzsere, Georg Seiler megerősítette, amit eddig csak sejteni lehetett: a 2017-es szezonban már nem lesz Német Nagydíj miután a két fél nem tudott megállapodni egymással, ezzel 20 futamosra soványodott a jövő évi F1-es kalendárium.

Habár a 2017-es versenynaptárt már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozták, azonban Hockenheim maradása egyáltalán nem volt biztos - a pálya üzemeltetői azonba kijelentették, hogy nem zárkóznak el attól, hogy a jövőben ismét vendégül lássák a királykategória mezőnyét de csak abban az esetben, ha számukra is kedvező pénzügyi feltételeket is nyújtanak.

A hosszú tárgyalásokat követően Seiler csütörtökön erősítette meg a szomorú hírt. "Nem volt olyan ajánlat, amely kizárta volna az összes gazdasági kockázatot" - nyilatkozta a szakember az Auto Bild nevezetű német szaklapnak. "Kiábrándító, de nem meglepő, különösen azóta, amióta a verseny jóváhagyása téma volt - és ezek alapján a Forma-1-nek nem volt egy jó üzlet a Német Nagydíj."

November elején maga Bernie Ecclestone is elárulta, hogy a futam jövője igencsak kérdéses. "Még semmi sem biztos" - nyilatkozta akkor a Formula 1 hivatalos weboldalának adott interjújában, majd elárulta: szerinte a szervezőknek nem áll érdekében a megállapodás. "Igyekszünk, hogy megtörténjen. Azonban úgy tűnik, hogy a promoter nem tudja pénzügyileg életképessé tenni. Nem tudják még az általunk felajánlott, igencsak kedvezményes díjat sem kifizetni...

Másrészről az sem fair, hogy sokkal kevesebbet kellett volna fizetniük, mint a többi európai helyszínnek, miközben mi igyekszünk az összes európai helyszínt ugyanabban az értékben tartani. Talán nem is igazán akarnak Forma-1-et rendezni..." - mondta a brit milliárdos, aki még hozzátette: furcsállja, hogy pont a német pálya menedzsmentjével nem sikerült dűlőre jutniuk, hiszen Németország megannyi kiváló versenyzőt adott a királykategóriának.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna