Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Nem szereztünk volna ennyi pontot, ha száraz versenyünk lett volna" Fotó: Facebook (McLaren)

"Nem szereztünk volna ennyi pontot, ha száraz versenyünk lett volna"

Jenson Button szerint a McLaren MP4-31 kifejezetten ijesztően viselkedik nedves körülmények között. Mindemellett elégedett a monacói hétvégével, hiszen a megfelelő stratégiának köszönhetően a hétvégén sikerült pontot szereznie.

A brit versenyző a 13. helyről vághatott neki a legendás futamnak, azonban sikerült a két vb-pontot érő kilencedik helyre felzárkóznia, ahol végül le is intette a kockás zászló. Csapattársának, Fernando Alonsónak sem lehetett oka a panaszra, hiszen a spanyol bravúros teljesítménnyel az ötödik helyen végzett - ezzel pedig a McLaren-Honda új, 2015-től számított érájában harmadik alkalommal szerepelt mindkét McLaren pilóta a top tízben.

"Az autóm szinte teljesen vezethetetlen volt az első körökben, a vizes pályán, illetve küzdöttem azzal is, hogy a megfelelő hőmérsékletűre melegítsem fel a hátsó gumikat a féktávoknál, ami egy kicsit ijesztő volt" - fogalmazta meg gondolatait a Monacói Nagydíjjal kapcsolatban a 2009-es világbajnok, majd így folytatta. "Az első bokszkiállás volt a trükkös, hiszen megfelelő időben váltottam a közepes keverékű abroncsokra.

Úgy érzem, hogy elég jó vagyok azokban a helyzetekben, amikor a gumik állítanak kihívások elé, de amikor rövidek a körök és mindenki más is követi a stratégiád, úgy nem tudsz jelentős különbségre szert tenni.

Véleményem szerint a kiállásaim jók voltak, azonban időt vesztettünk a forgalomban - amin én nem tudtam segíteni. Nem szereztünk volna ennyi pontot, ha száraz versenyünk lett volna."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna