Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Nem támadja meg az ítéletet a Mercedes Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

Nem támadja meg az ítéletet a Mercedes

A Mercedes visszavonta azon szándékát, hogy megtámadja a Nico Rosbergre kiszabott büntetést, amit azért kapott a német, mert rádión csapatutasítást kapott a Brit Nagydíj alatt.

Rosberg a vasárnapi verseny utolsó felében "találkozott" a váltóproblémával, ezután pedig arra utasította a versenymérnöke, hogy változtasson a beállításon és ne maradjon benne a hetes fokozatban.

Nem sokkal később a Mercedes esetét a stewardok elkezdték vizsgálni, s a Brit Nagydíj leintése után nem sokkal arra a döntésre jutottak, hogy tíz másodperces büntetést kap Rosberg. A német ezáltal a harmadik helyre esett vissza, Max Verstappen mögé, míg a világbajnokságban is értékes pontokat vesztett, s már csak egy ponttal áll csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

A Mercedes első reakciója az volt, hogy bejelentette: fellebezni kíván az ítélet ellen és a 96 órás intervallumon belül benyújtják a szükséges dokumentumokat, azonban a német istálló vezetősége végül meggondolta magát, és elfogadta a stewardok döntését.

"A Mercedes Formula 1 team a mai napon úgy döntött, hogy visszavonja azon értesítési szándékát, miszerint a Brit Nagydíjon történtek miatt a stewardok ítéletét fellebbezi" - áll a közleményben. "Úgy gondoltuk, hogy megfelelőképpen tudjuk indokolni a stewardok számára, hogy a sebességváltó a meghibásodás küszöbén állt, ebből adódóan a szabályok szerint megengedett volt a Niconak adott instrukció az üzemmód váltásról. Azonban az a tanács, miszerint Nico kerülje el a hetes fokozatba váltást, megsértette a Tecnikai Irányelveket - TD / 016-16, és a Sportszabályzat 27.1-es cikkelyét. A csapat elfogadja a versenybírák döntését és a hozzá kapcsolódó büntetést."

Utoljára frissítve: hétfő, 11 július 2016 20:48
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna