Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Nyerni és veszíteni is méltósággal kell" Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

"Nyerni és veszíteni is méltósággal kell"

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, hogy a Maláj Nagydíjon történt motorhiba Lewis Hamilton világbajnoki címébe került, ennek ellenére úgy véli, hogy Nico Rosberg megérdemelte a végső győzelmet.

Hamilton Sepangban fölényes dominanciát mutatott, azonban az utolsó szakaszban a motorja megadta magát, a brit címvédőnek pedig fel kellett adnia a versenyt míg Rosberg az ott szerzett harmadik helyével igencsak értékes pontokkal gazdagodott, ezzel pedig tovább növelte előnyét amit az utolsó futamig meg is tartott. Ennek köszönhető az is, hogy habár Hamilton diadalmaskodott a szezon utolsó négy versenyén, de Rosberg mindig szorosan a nyomában haladt és ez is elég volt ahhoz, hogy a német öt ponttal megszerezze a világbajnoki címet.

"Világos, hogy Lewis idén Malajziában vesztette el a világbajnokságot" - nyilatkozta Wolff. "Úgy gondolom, hogy nyerni és veszíteni is méltósággal kell. Ez egy mechanikus sport - ebből adódóan ha a srácok a rajtrácson leülnének a földre, akkor nem jutnának messzire. Ez a csapat megépítette a legjobb autót, amivel versenyeket és bajnoki címeket is nyert, azonban ennek a csapatnak is voltak mélypontjai - ezekből viszont szerencsére kevesebb volt" - nyilatkozta az osztrák szakember, aki hangsúlyozta: Rosberg tiszteletet érdemel, hiszen a nehéz évek ellenére nem adta fel, s az utolsó pillanatig küzdött a világbajnoki titulus elnyeréséért.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna