Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ocon csalódottan hagyta ott Malajziát Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

Ocon csalódottan hagyta ott Malajziát Kiemelt

A Force India fiatal versenyzője, Esteban Ocon a malajziai futamot "felejthető" versenynek titulálta, miután kétszer is összetűzésbe került a pályán más versenyzőkkel, azonban ennek ellenére is pontszerző helyen végzett, hiszen 10. helyen intette le a kockás zászló.

Ocon a hatodik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérőn, azonban Felipe Massával vasárnap már az első körben, méghozzá a kettes kanyarban összeért ami után kénytelen volt kiállni, s így az egész versenystratégiája ugrott a franciának. Azonban nem ez volt az egyetlen nehézsége, ugyanis a verseny közepén csatázott a Toro Rosso spanyoljával, Carlos Sainz Jr.-al, azonban az első kanyarban összeért vele, majd megpördült. Az incidenst követően Ocon a 12. helyre csúszott vissza, azonban végül sikerült a pontszerző 10. helyen célba érnie - mindezek ellenére úgy érzi, hogy sokkal jobban is sikerülhetett volna számára a futam.

"Csalódás volt számomra ez a verseny, nem vagyok túl boldog" - kezdte beszámolóját a 21 éves pilóta. "A nyitókörben a Massával való ütközésem után defektet kaptam és ez tönkretette az egész versenyemet. A második körben már be kellett mennem a bokszba és majdnem az egész versenyt egy szetten, a lágy abroncsokon futottam meg. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotban voltak a gumik a futam után, akkor örülhetünk az utolsó pontot érő helynek is."

"A futam másik szörnyű pillanata volt, amikor megelőztem volna Sainzot, de ő nekem jött. Nem tudom, hogy pontosan mit csinált, hirtelen bezárt és egyenesen nekem jött, ami miatt megpördültem. Szóval ez egy olyan futam volt számomra, amit jobb inkább elfelejteni, hiszen az autó tempója megvolt és ebből nem tudtuk kihozni a maximumot."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna