Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Öt hónap után távozott a McLarentől Jost Capito Fotó: Facebook (McLaren)

Öt hónap után távozott a McLarentől Jost Capito

A McLaren hivatalosan is megerősítette, hogy a csapat útjai elváltak Jost Capitóval - mindössze néhány hónappal azután, hogy a wokingiak a szakembert a WRC-ben szereplő Volkswagentől csábították el, aki ezen rövid idő alatt a vezérigazgatói pozícióban tevékenykedhetett.

Capito a rali-világbajnokságot azért hagyta a háta mögött, hogy együtt dolgozhasson Eric Boullier-rel és Jonathan Neale-el a McLaren ügyvezetési struktúráján, azonban végül csak szeptemberben kezdhette meg az érdemi munkát annak ellenére, hogy már a szezon elején bejelentették érkezését.

Azonban nem sokáig volt biztos a helye, ugyanis Ron Dennis - aki kinevezte erre a pozícióra - novemberben távozott 36 év után a McLarentől, ügyvezető igazgatói székét pedig Zak Brown vette át.

Azóta pedig Capito is megegyezett a McLarennel, miszerint a jövőben inkább külön utakon folytatják. "Jost Capito a VW Motorsportnál eltöltött sikeres négy év után csatlakozott a McLarenhez, és erősen elkötelezett volt annak érdekében, hogy a McLaren ismét sikeres legyen" - nyilatkozta a McLaren szóvívője.

"Az állt a szándékában, hogy egy győztes csapatot építsen fel, és csak arra fókuszált volna, hogy a Forma-1-ben szereplő csapat ismét versenyképes legyen, s világbajnokságokat nyerjen az elkövetkezendő években."

"Sajnos azonban nem sikerült megtalálunk a közös nevezőt Josttal azzal kapcsolatban, hogy mi lenne szükséges ahhoz, hogy a csapat újra sikeres legyen."

"Ennek eredményeképp abban állapodtunk meg, hogy elhagyja a McLarent és új lehetőségek után néz. Sok sikert kívánunk a jövőbeni törekvéseihez."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna