Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Pérez izgatottan várja hazai futamát Fotó: Facebook (Sergio Perez)

Pérez izgatottan várja hazai futamát

A Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez alig várja, hogy újra hazai pályán versenyezhessen, s elmondta, hogy habár a tavalyi Mexikói Nagydíja is remekül sikerült, mégis azt várja, hogy az idei futam még az előzőt is felülmúlja.

A Mexikói Nagydíj tavaly került vissza a Forma-1-es naptárba 23 év után, és a három napos rendezvényre összesen 330,000 szurkoló látogatott ki.

Pérez - aki idén már nem az egyedüli mexikói pilóta volt a rajtrácson, hiszen a mezőnyhöz csatlakozott honfitársa, Esteban Gutiérrez is - izgatottan várja hazai futamát.

"Nincs afelől kétségem, hogy az idei rendezvény még jobb lesz, mint a tavalyi - óriásiak az elvárások a 2015-ös siker után.

Számomra a legnagyobb meglepetés a rajongók szenvedélye volt: rengeteg szeretetet, üzenetet kaptam, és hihetetlen pillanatokban volt részem, amik igazán nagy hatással voltak rám."

Pérez mindemellett hangsúlyozta, hogy nagyon szereti az Autódromo Hermanos Rodríguez pályavonalát, és idén azt reméli, hogy a tavalyihoz képest jobb lesz majd a tapadás. "Ez egy nagyon technikás pálya trükkös kanyarokkal: az autó irányítása és a megfelelő sebesség tartása nem egyszerű, és nagyon kell koncentrálni ahhoz, hogy ne ess ki a ritmusból.

Nincs olyan kulcsfontosságú hely rajta, ahol javítani tudnád a köridődet, talán ez alól kivétel a stadion belüli lassú rész: oda kell tenned magad a kanyarkombinációkban ahhoz, hogy egy jó kört hozz össze."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna