Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Pérez nem haragszik a csapatára Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

Pérez nem haragszik a csapatára Kiemelt

Sergio Pérez úgy fogalmazott, hogy megérti csapata, a Force India azon döntését, hogy nem engedték őt és csapattársát, Esteban Ocont "megküzdeni" a hatodik helyért a múlt heti Japán Nagydíjon.

Pérez Ocon mögött haladt Suzukában, azonban ezt egy idő után megunta a mexikói, s csapatrádión megkérdezte a versenymérnökét, hogy megelőzheti-e francia csapattársát, azonban a kérdésére kapott válasza negatív volt, s arra kérték, hogy inkább tartsa meg a pozícióját. A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy Pérez és Ocon idén összeakasztotta már a bajszát Kanadában, Azerbajdzsánban, a Hungaroringen és Belgiumban is - utóbbi incidens következtében amúgy mindkét Force India kiesett a versenyből, miután összeütköztek az Eau Rouge-ban. A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya ezután jelentette ki, hogy házon belül ezentúl bevezetik a csapatutasításokat.

A futamon végül Ocon hatodik, míg Pérez hetedik lett, ebből adódóan eleget tettek a csapat kérésének. "Úgy éreztem, hogy a második szakaszban gyorsabb vagyok, mint Esteban és volt is arra lehetőségem, hogy megelőzzem, azonban végül eleget tettünk a csapat kérésének" - nyilatkozta Pérez. "Tudtuk, hogy ez a helyzet, így ezen a döntésen nem is lepődtünk meg, habár a helycsere nem lett volna hatással a csapatnak szerzett pontszámra, de megértem a csapat nézeteit is. Esteban pedig nem csak vasárnap, hanem az egész hétvége folyamán jó munkát végzett. Az utolsó két versenyünkön nagyon erősek voltunk, és nagyon örülök az eredményeknek, amelyet sikerült elérnünk."

Pérez mindemellett hozzátette, hogy viszonylag könnyen az "ölébe pottyant" a hetedik hely, ez pedig köszönhető annak is, hogy Sebastian Vettel mindössze egy pár kör után feladta a versenyt. "Örülök annak, hogy a csapattal elértük ezt az eredményt, ezen a hétvégén ez volt a maximum. Viszonylag ez egy könnyű futam volt számunkra, hiszen a kvalifikáción is elég erősek voltunk, illetve a futamon is megvolt a tempónk."

Utoljára frissítve: kedd, 10 október 2017 14:31
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna