Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ricciardo is küzd a depresszió ellen Fotó: Robert Snow/Red Bull Content Pool

Ricciardo is küzd a depresszió ellen Kiemelt

Daniel Ricciardo megrázó őszinteséggel beszélt a Herald Sun újságírójának, Peter Rolfe-nak arról, hogy mennyire változtatta meg az életét és a szemléletmódját a depresszió, és az ehhez kapcsolódó mentális gyötrelmek.

A Red Bull ausztrál sztárjának a szeme akkor nyílt fel, amikor megtudta, hogy az egyik közeli barátja depresszióban szenved - ennek hatására döntött úgy, hogy az egyik mentális egészségügyi érdekvédelmi csoport, a The Inner Ninja élére áll nagykövetként.

"Van egy pár barátom, akik átestek néhány dolgon" - nyilatkozta a Herald Sunnak Ricciardo. "Van egy pár ember, akik közelebb állnak hozzám, éppen ezért próbálok én is egy kicsit tenni ezért, és ha tudok, segítek."

A The Inner Ninja-t Stefani Caminiti hozta létre, aki önmaga is túlélt egy öngyilkossági kísérletet. A szervezet célja az, hogy a mentális problémákkal küzdő embereknek segítsenek újra visszailleszkedni a társadalomba, s egy új, boldogabb életet élhessenek. "Hogy őszinte legyek, nekem ez az egész még nagyon új, de minden szemléletmódot meg szeretnék érteni" - folytatta Ricciardo. "Csak az elmúlt hat hónap már jobban felnyílt a szemem, tisztábban látok. Ez nem egy olyan dolog, amiről az emberek beszélgetni szoktak, de ez egy létező probléma és a mai napig sokan szenvednek ebben."

Stefani Caminiti elárulta: élete legnagyobb része szorongással telt, amire csak rátett még egy lapáttal a depresszió. 2013-ban megpróbált véget vetni az életének- szerencsére sikertelenül. A fiatal hölgy azóta felállt a padlóról, ebben pedig segítségére volt Daniel Ricciardo is. "Ő volt az egyik legnagyobb támogatóm" - mondta a The Inner Ninja alapítója. "A barátságunk egy életre szól... Ő az egyik legnagyobb cimborám és nagyon szerencsés vagyok, hogy ő a segítségemre sietett."

Ricciardo elmondta: az ő szemléletmódja is megváltozott azóta, amióta a mentális egészség egyik nagykövete. "Nagy harcot kell vívni ahhoz, hogy ezt leküzdhessük" - nyilatkozta az ausztrál, aki azt is elárulta, hogy a szervezet arra biztatja a mentális betegségben szenvedőket, hogy dolgozzanak magukon és "ne hagyják a dolgokat túl sokáig ülepedni, hiszen a kis probléma egyre nagyobb lesz."

Daniel Ricciardónak azonban szerencsére semmi oka sincs a depresszióra: a 2016-os szezonban a harmadik helyen végzett, mindemellett több ügynökség is őt választotta meg az év versenyzőjének. A 27 éves Forma-1-es pilóta nem kertelt: újévkor azt fogadta meg, hogy idén ő zsebeli be a vb-címet. "Egy nagyszerű év volt, viszont úgy gondolom, hogy több van bennem és tudok még fejlődni."

Utoljára frissítve: hétfő, 09 január 2017 15:33
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna