Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Sainz biztos a pontszerzésben Fotó: Facebook (Carlos Sainz)

Sainz biztos a pontszerzésben

A Toro Rosso spanyol versenyzője, Carlos Sainz Jr. igencsak magabiztos a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt: a 22 éves pilóta úgy gondolja, hogy nagy eséllyel száll harcba az év első F1-es versenyén a világbajnoki pontokért.

Az ifjabbik Sainz tavaly a hetedik helyre kvalifikálta magát az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, s a futamon is versenyképes volt, azonban a csapata végül nem jó stratégiát választott, miután kihívták a bokszba akkor, amikor Fernando Alonsót baleset érte, s piros zászlóval félbeszakították a futamot. Ennek ellenére sikerült a 9. helyen befutnia s két pontot szereznie - ezzel pedig megismételte 2015-ös debütálását, amikor szintén kilencedikként intette le a kockás zászló.

Most, hogy Sainz a harmadik Forma-1-es szezonját kezdi meg, egyre optimistább és magabiztosabb, s hisz abban, hogy idén még előrébb is végezhet Melbourne-ben, ha a csapat és ő maga is a maximumot nyújtja majd mindenben.

"Mindkét ausztrál futamom során a kilencedik helyen végeztem" - kezdte nyilatkozatát Sainz Jr. "De többet akarok és úgy gondolom, hogy van lehetőségem megvalósítani - az elmúlt két évben kilencedikek lettünk, de jóval előrébb is végezhettünk volna."

"Emlékszem, amikor tavaly vagy 2015-ben az ötödik helyen voltunk, azonban a végére mégse használtuk ki ezeket a helyzeteket, szóval idén egyértelműen többet akarunk!"

Érdekesség, hogy Sainz csapattársa, az orosz Daniil Kvyat nem versenyzett Ausztráliában egészen F1-es bemutatkozása, azaz 2014 óta, mivel mindig volt valami probléma, ami miatt nem tudott elrajtolni: 2015-ben, amikor már a Red Bull színeiben versenyzett, autója a felvezetőkör közben állt meg, míg tavaly egy elektromos hiba miatt nem tudta befejezni a felvezető kört.

"Az elmúlt két évben két meghibásodás miatt nem tudtam elindulni az Ausztrál Nagydíjon, de ezekről inkább szeretnék megfeledkezni és csak a debütáló, 2014-es futamomra gondolni, amikor is megszereztem az első pontjaimat a Toro Rossónál" - nyilatkozta Kvyat, aki hozzátette: izgatott a szezonkezdet miatt és várja, hogy idén bizonyíthasson.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna