Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Sainzban forrt a düh a futam után Fotó: Red Bull / Getty Images

Sainzban forrt a düh a futam után

A Toro Rosso versenyzője, Carlos Sainz Jr. nem rejtette véka alá érzéseit, és a Szingapúri Nagydíjat követően elmondta: rendkívül dühös, hiszen a kvalifikáción remekül teljesített, azonban ezt felülírta a rajt utáni ütközése, majd a korai bokszkiállása.

A spanyol pilóta a hatodik pozícióból vághatott neki a futamnak, és éppen a rajtot elrontó egykori csapattársát, Max Verstappent próbálta megelőzni, amikor összeütközött a Force India versenyzőjével, Nico Hülkenberggel, akinek ezután fel is kellett adnia a futamot.

Sainz ezután is folytatta a versenyt, azonban újra ki kellett állnia az autóján keletkezett sérülés miatt, így esélye sem volt pontszerző helyen végeznie, s végül 14.-ként haladt át a célvonalon.

"Mérges vagyok, különösen azért, mert sikerült a hatodik helyre kvalifikálnom magam. A verseny nem kezdődött jól, amint kialudtak a fények ki kellett kerülnöm Maxot, és amíg erre figyeltem egy Force India hirtelen megjelent és összeütköztünk" - nyilatkozta a futam után a 22 éves versenyző, aki hozzátette: ekkor sérült meg a kocsija oldala.

"Habár ezután is megvolt a megfelelő sebességünk és pontokért harcoltunk, de a fekete-narancssárga zászló miatt hamarosan újra ki kellett állnom, ami után meg már a forgalomba jöttem vissza...

Később, a verseny felénél problémánk akadt az energia-visszanyerő rendszerrel és így kellett a futam végéig mennem úgy, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a helyzetből.

Semmi nem ment úgy, ahogy kellett volna, és amikor ilyen lehetőséged van - a hatodik helyről rajtolni egy olyan pályán, mint Szingapúr - akkor mindent meg kell tenned azért, hogy megragadd a lehetőséget, amit mi nem tettünk meg. Ennek ellenére pozitív maradok, hiszen hihetetlen teljesítményt nyújtottunk és a pontszerzés is lehetséges volt."

A Toro Rosso másik versenyzője, Daniil Kvyat a kliencedik helyen végzett.

Utoljára frissítve: hétfő, 19 szeptember 2016 19:12
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna