Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Senki sem a lottón nyeri a világbajnoki címét" Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

"Senki sem a lottón nyeri a világbajnoki címét" Kiemelt

Sebastian Vettel szerint honfitársa, Nico Rosberg megérdemelte azt, hogy őt "koronázzák" 2016 világbajnokává.

Rosberg viszonylag nyugodt szívvel érkezhetett a szezonzáró Abu-Dhabi futamra, hiszen egy dobogós helyezés is elég lett volna számára ahhoz, hogy maga mögött tartsa a pontversenyben háromszoros világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont.

Végül Rosbergé lett a végső diadal, hiszen öt ponttal előzte meg Hamiltont - a Ferrari négyszeres világbajnoka szerint pedig teljesen megérdemelte. "Véleményem szerint senki sem a lottón nyeri a világbajnoki címét" - nyilatkozta Vettel. "Nico nyerte a világbajnokságot. Megérdemelt győzelem volt. A szezon alatt rengeteg pontot szerzett.

Előfordulhat, hogy a versenyed szerencsésen vagy éppen szerencsétlenül alakul, ez azonban más pilótákkal is megesett korábban, ez így megy. Néha jobban sikerül a szezon, néha kevésbé, de ez Nico napja volt és meg kell adni a neki járó tiszteletet, el kell ismernünk a nagyságát."

Az utolsó körökben akár Vettel is eldönthette volna a világbajnoki címért való küzdelmet, hiszen szorosan Rosberg nyomában volt, míg a ferraris mögött a kegyelmet nem ismerő Max Verstappen haladt. "A 11-es kanyar volt az a pont ahol talán lett volna esélyem őt megelőzni, aztán az utolsó körökben beragadt Lewis mögé - e nélkül talán könnyebb lett volna megelőznöm, de így esélytelen volt.

Amint megelőztem Maxot, az volt a fejemben, hogy most már a győzelemért kellene mennem, azonban azt észben kellett tartanom, hogy a srácok a világbajnoki címért küzdenek...és sejthetjük, hogy ilyenkor mik játszódnak le a fejekben."

Utoljára frissítve: kedd, 29 november 2016 21:38
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna