Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Sirotkin kigolyózta Kubicát Fotó: Williams

Sirotkin kigolyózta Kubicát Kiemelt

És akkor eljött ma az a pillanat, amelyre oly' sokan vártunk, hiszen a csapatok közül utolsóként a Williams is bejelentette pilótapárosát: Lance Stroll  csapattársa idén Sergey Sirotkin lesz, azonban Robert Kubicának is szorítottak helyet a csapatnál.

Úgy tűnik, hogy Sirotkin teljesítménye elég meggyőző volt a szezon végi Abu-Dhabi teszten ahhoz, hogy a legendás brit istálló szerződést ajánljon neki. Sirotkin a 2015 és 2016-os GP2-es szezon során egyaránt a harmadik helyen végzett a bajnokságban, míg 2017-ben már a Renault Forma-1-es csapatánál volt harmadik számú pilóta, ennek megfelelően több szabadedzésen is lehetőséget kapott tavaly.

"El kell mondanom, hogy nagyon boldog és büszke vagyok, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhatok, mint a Williams" - nyilatkozta a 22 éves orosz versenyző. "Rengeteg munkámba telt az, hogy idáig eljussak, és mindenkinek, aki segített nekem ebben, köszönettel tartozok. A közös erőfeszítések segítettek nekem abban, hogy az álmom valóra váljon, és a csapat biztos lehet abban, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a legjobb formámat nyújtsam."

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elmondta, hogy örül annak, hogy megvan az idei felállásuk, illetve hangsúlyozta, hogy Lance Stroll csapattársának kiválasztása egy igencsak elnyújtott értékelési folyamatnak a végeredménye. "A Williams filozófiája mindig is az volt, hogy segítse a fiatal tehetségeket, és Sergey illeszkedik az ethoszunkba" - nyilatkozta az üzletasszony.

Mint ismeretes, Kubica 2011-ben egy igen komoly rali balesetet szenvedett, amelyben megsérült a keze is oly' mértékben, hogy sokáig azt lehetett hinni, hogy esélye sem lesz visszatérni az F1-be. Ezt 2017-ben viszont már többször is megcáfolta, hiszen kétszer tesztelt a Hungaroringen: nyáron a Renault autójába pattant be, míg októberben a Williamsnek tesztelt, illetve Abu-Dhabiban is kapott lehetőséget a brit alakulattól.

Habár a Williams döntésének a lengyel szurkolói nyilván nem örülnek, azonban Kubica sem marad feladat nélkül idén, hiszen ő lett a csapat fejlesztőpilótája, amely egyben azt is jelenti, hogy szabadedzéseken is autóba fog pattanni. "Úgy érzem, hogy jobb formában vagyok, mint valaha" - kezdte a nyilatkozatát Kubica. "Viszont rengeteg munkámba került az, hogy ott legyek, ahol most tartok. Éppen ezért szeretném megköszönni a kapott lehetőségeket a Williamsnek, és azt, hogy bíznak bennem annyira, hogy megkaptam ezt a feladatot.
Az utóbbi hónapokban igencsak élveztem azt, hogy visszatérhettem a Forma-1-es paddockba, és már várom, hogy együtt dolgozhassak a Williams technikai csapatával nem csak a pályán, hanem a gyárban egyaránt."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna