Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Smedley nem vár túl sokat a szabályváltozásoktól Fotó: Williams

Smedley nem vár túl sokat a szabályváltozásoktól

A Williams teljesítményéért felelős vezetője, Rob Smedley szerint nem valószínű, hogy felrázzák az idén életbe lépő szabályváltozások a Forma-1 hierarchiáját.

A Forma-1-ben idén egy új éra köszönt be az érvénybe lépő szabályváltozások miatt - ebből adódóan az autók várhatóan 4-5 másodperccel lesznek majd gyorsabbak körönként, mint tavaly, miután az aerodinamikai rendszerek is komoly változásokon esnek át, illetve a Pirelli abroncsai is szélesebbek lesznek.

A korábbi szabályváltozások bevezetésekor rendre előfordult, hogy felborult az addigi erősorrend - például 2014-ben, a turbó korszak újboli beköszönésekor, aminek köszönhetően a Mercedes átvette a Red Bulltól a dominanciát.

Smedley azonban kételkedik abban, hogy a 2017-es szabálymódosítások ekkora változást hoznának. "Remélem, hogy egy kicsit fel fogja rázni a dolgokat, de nem hiszem, hogy az erősorrendet illetően lenne változás" - nyilatkozta az Autosportnak. "A Forma-1-ben még senki nem nyert világbajnoki címet jelentős költségvetés nélkül. Számít a pénz, főleg a Forma-1 ezen periódusában."

"Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne lennének majd többen a harcban az él- vagy a középmezőnyben."

"Nagyon fontos, hogy minél több pilóta legyen ott az élbolyban, és ne úgy vágjunk neki egy hétvégének, hogy teljesen egyértelmű a győztes személye."

"Ha belegondolsz, nagyon izgalmas tud lenni, amikor négy vagy öt pilóta van harcban a győzelemért, és remélem, hogy az új szabályok ezúttal ezt is elhozzák."

Utoljára frissítve: hétfő, 13 február 2017 18:39
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna