Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Spa egy tipikusan kiszámíthatatlan pálya" Fotó: Facebook (McLaren)

"Spa egy tipikusan kiszámíthatatlan pálya"

Fernando Alonso reméli, hogy a Belga Nagydíjon lesz esélye a McLarennek pontokat gyűjteni annak ellenére, hogy a Honda erőforrással rendelkező MP4-31-nek papíron nem fekszik Spa-Francorchamps.

Tavaly Belgiumból rossz szájízzel térhettek haza a wokingi alakulat tagjai, hiszen az időmérőn mind a két McLaren már a Q1-ben lemorzsolódott, és a futamot is egy körhátránnyal tudták teljesíteni, s mindössze a Manor pilótáit tudták maguk mögé utasítani.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, s a csapat is rengeteget fejlődött a 2016-os szezon során - különösen az energia-visszanyerő rendszerüket (ERS) tekintve - ennek köszönhetően pedig a tizenkét futam alatt hat versenyen sikerült számukra a pontszerzés.

Alonso, habár próbál realista maradni, de reménykedik abban, hogy a fejlődő tendencia Belgiumban is folytatódik számukra. "A teljesítmény és a megbízhatóság területén egy erős csomagra van szükséged Spa-hoz. A pálya több, mint 70 százalékát teljes gázzal kell teljesítened, ami már önmagában is egy kihívás. Viszont az elmúlt versenyek alkalmával megmutattuk, hogy habár a statisztika nem nekünk kedvezett, de keményen dolgoztunk, és nem csak magunkat, hanem a versenytársainkat is megleptük a teljesítményünkkel.

Spa mindig is egyet jelentett a kihívással, de ha jól összerakjuk a dolgokat, akkor csak annyi lesz a dolgunk, hogy élvezzük a pozitív hétvégét. Nem lesz egy egyszerű menet, de mint mindig, most is harcolni fogunk a pontokért."

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta kitért arra is, hogy fontos lenne egy olyan pozíciót elérni a futam alatt, amiből bármilyen drámai helyzetben is pozitívumot tudnak kovácsolni. "Ezen a pályán sok mindent figyelembe kell vennünk: stratégiát, gumikat, üzemanyagot és mindemellett ott van még az időjárás is. Spa egy tipikusan kiszámíthatatlan pálya, ahol a verseny alatt igazi drámák is történhetnek, szóval remélem, hogy képesek leszünk harcolni, és a legtöbb helyzetből előnyt tudunk majd kovácsolni."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna