Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Szégyen, hogy sem én, sem pedig Stoffel nem tudta befejezni a futamot" Fotó: Facebook (McLaren)

"Szégyen, hogy sem én, sem pedig Stoffel nem tudta befejezni a futamot" Kiemelt

Fernando Alonso úgy fogalmazott, hogy számára "különösen fájdalmas" volt az, hogy a 10. pozícióját fel kellett adnia a Kínai Nagydíjon egy technikai probléma miatt.

Alonso ismét elképesztő teljesítményt mutatott a McLaren-Honda volánja mögött - amiben persze a trükkös időjárási körülmények is szerepet játszottak - azonban ahogy száradt a pálya, úgy tudta a spanyol klasszis is egyre nehezebben megtartani a pozícióját, majd végül fel is kellett adnia a futamot.

"A 13. helyről vághattunk neki a futamnak, elég trükkös körülmények között, és egy pár körrel később már ott voltunk a hatodik helyen" - nyilatkozta Alonso a Kínai Nagydíj után. "Hatalmas meglepetés volt és ennek köszönhetően egy pár hihetetlen kört teljesítettünk."

"Reménykedtem abban, hogy a körülmények továbbra is majd a mi kezünkre játszanak itt-ott, és kihasználhatjuk az összes előttünk álló lehetőséget. Azonban ahogy kezdett felszáradni a pálya, úgy kezdtük egy kicsit elveszíteni a talajt a lábunk alól, bár még egy ideig tudtuk tartani a 7. pozíciót. Azt azonban megmutathattuk, hogy mennyire éhesek vagyunk egy jó eredményre, azonban sajnos annyira még nem vagyunk erősek, hogy befejezzünk egy futamot."

"Most keményen megfizetünk azért, hogy nem tudtuk kihasználni a téli tesztek adta lehetőségeket, azonban reméljük, hogy tudunk gyorsan fejlődni."

Alonso csapattársát, Stoffel Vandoorne-t sem intette le a kockás zászló, miután a belga versenyző üzemanyag-problémákkal küzdött, így ő már a verseny első szakaszában feladta. "Szégyen, hogy sem én, sem pedig Stoffel nem tudta befejezni a futamot, és ez számomra különösen fájdalmas, hiszen pontokért harcoltam, de annyit tudunk tenni, hogy tanultunk ezekből a leckékből és megpróbálunk Bahreinben jobbak lenni" - zárta gondolatait Alonso.

Mivel Vandoorne és Alonso is kiesett, így a McLaren-Honda a Kínai Nagydíjon sem szerzett pontot, ezzel továbbra sincs világbajnoki pontja a wokingi alakulatnak.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna