Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Szirotkin a Saubernél

Harmadik számú pilóta lett a svájci istállónál a fiatal orosz. A 18 éves Szirotkin 2014-ben a legendás Sauber istálló tesztpilótája lesz.

Szirotkin ez év augusztusában csatlakozott a hinwili csapathoz és több napot töltött el a gyárban ahol megismerkedett a mérnökökkel és szerelőkkel, ezzel elkezdődött a közös munka is. Szeptember végén az újonnan épült orosz pályán Szocsiban futott egy pár kört, októberben pedig egy 2009-es Ferrarival tesztelt Fioranóban. A Sauber csapat célja, hogy felkészítse a Forma-1-es debütálásra az orosz tehetséget.

"Augusztus óta dolgozunk együtt Szergej-el, és azóta egyre jobban kezd beilleszkedni a királykategória világába. Most megtette a következő lépést célja megvalósítása felé, miszerint egyszer a világ legjobbjai között versenyezhessen. Mi egy nagyon tehetséges és tapasztalt pilótát ismerhettünk meg a személyében. A szárnyaink alá vettük és segíteni fogjuk mindenben, többek között a szuperlicensz megszerzésében is. Szeretnénk teljes mértékben felkészíteni a Forma-1-es debütálására" - nyilatkozta a svájci istálló csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn.

A tinédzser Szirotkin is elégedett a helyzettel, örül annak, hogy évről-évre egyre közelebb kerül célja megvalósításához. "Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, hogy a Sauber tesztpilótája lehetek jövőre. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél többet fejlődjek és a lehető legtöbbet kihozzam ebből a helyzetből. Minden erőmmel a következő évre koncentrálok, hiszen e mellett a World Series by Renault-ban is szerepelni fogok, hiszen ez is egy lehetőség arra, hogy még többet fejlődjek és minél előbb készen álljak a következő nagy lépésre."

A 30 éves német Adrian Sutil csapattársa a Saubernél a 22 éves mexikói Esteban Gutiérrez lesz.

Utoljára frissítve: szombat, 31 október 2015 18:49
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna