Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Szombaton elmarad az időmérő Fotó: Wolfgang Wilhelm

Szombaton elmarad az időmérő Kiemelt

A szombati harmadik szabadedzést teljesen törölték, míg az időmérőt áttolták vasárnapra. A döntést a Japán Nagydíj promotere, a Mobilityland, a Japán Autósport-szövetség (JAF), az FIA és a Formula-1 vezetősége hozta meg közösen. Az ok a Hagibis nevezetű óriástájfun, amit az évszázad viharának is neveznek Japánban.

Várhatóan hatalmas széllökéseket, hullámokat és rengeteg csapadékot fog hozni a Hagibis Japán északkeletit részétől egészen a sziget nyugati térségeiig. Éppen ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy nem kockáztatnak, a szombati programokat lefújják (vagy éppen átteszik vasárnapra).

A tervek szerint a vasárnapi időmérő - magyar idő szerint - hajnali 3-kor kezdődik, a rajlámpák pedig 7 óra 10 perckor alszanak majd ki. A csapatok szempontjából igencsak kockázatos ez a szűkös időtartam, ugyanis nem lesz lehetőség arra, hogy az autókon végrehajtsanak nagyobb változtatásokat.

A csapatoknak azonban azzal is számolniuk kell,hogy a vasárnapi időmérő is elmaradhat az időjárás miatt, ebben az esetben pedig a második szabadedzésen elért időeredmények határozzák majd meg a rajtsorrendet - ennek fényében Valtteri Bottasé lenne a pole, míg csapattársa, Lewis Hamilton indulhatna a második rajtkockából.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna