Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Szorul a hurok Briatore nyaka körül Fotó: Facebook (Flavio Briatore)

Szorul a hurok Briatore nyaka körül Kiemelt

Tizennyolc hónapra börtönbe kerülhet Flavio Briatore, a Renault egykori csapatfőnöke és Fernando Alonso hajdani menedzsere.

Az ügy viszonylag régen, még 2010-ben kezdődött, amikor a hatóságok lefoglalták az olasz fenegyerek Force Blue nevezetű jachtját adótartozás miatt. Akkor a bíróságon az ügyész négy éves, letöltendő börtönbüntetésért kardoskodott, azonban akkor az adóhatóság úgy döntött, hogy a büntetést 23 hónapra csökkenti.

A nyomozás során állítólag az olasz hatósági szervek rábukkantak egy olyan rendszerre, amelyet csak és kizárólag Briatore használt és ezen keresztül jegyezték be a jachtot egy, a Virgin-szigeteken bejegyzett társaság nevére. Természetesen az olasz üzletember nem ismerte el a bűnösségét, s kitart azon állítása mellett, hogy a jármű nem az övé, csupán bérelte az anyavállalattól. Azonban hiába a kifogások, Briatore nem úszta meg ilyen könnyen, ugyanis a Virgin-szigeteki offshore cég haszonélvezőjeként felelősséget kell vállalnia a 3,6 millió eurós adótartozásért, illetve ehhez a számhoz még hozzájön a 2006 és 2010 közötti üzemanyagköltségek után felmerült 800 ezer eurós adó is pluszban.

Ha még ez nem lenne elég, Briatorét bűnösnek találták hamis számlázás miatt is, ebből adódóan az olasz üzletember ügyvéde elmondta, hogy a mostani ítélet valószínűleg felülbírálásra kerül majd. "Tudomásul vettük a bíró döntését, és a legfelsőbb bírósághoz fordulunk, ugyanis meg vagyunk győződve Mr. Briatore ártatlanságáról" - nyilatkozta ügyvédje a tárgyalás után.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna