Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tesztelték a 360º-os élő közvetítést Fotó: Facebook (F1)

Tesztelték a 360º-os élő közvetítést Kiemelt

A Forma-1 menedzsmentje összefogott a sportág hivatalos technikai partnerével, a Tata Communications-el és sikeresen tesztelték a 360º-os élő közvetítést a Szingapúri Nagydíjon.

A tesztet az F1 kezdeményezte, ugyanis kíváncsiak voltak arra, hogyan lehet egy versenyhétvége hangulatát visszaadni azoknak a szurkolóknak, akik otthon vannak, hogy úgy érezzék, mintha ők is a helyszínen lennének.

Igaz, az eddigi általános tapasztalatok azt mutatták, hogy a 360º-os közvetítések 30 másodperces csúszásban vannak az élő televíziós adásokhoz képest, ez pedig eddig megakadályozta a technológia széles körű terjedését.

Két 360º kamera is fel lett szerelve a Marina Bay-i pálya mentén illetve a paddockban annak érdekében, hogy "az otthon ülő nézők is elmerülhessenek az F1 világában."

Az F1 menedzsmentjének a célja, hogy egy virtuális valóságot hozzanak létre, amely a hivatalos alkalmazás keretén belül lesz majd elérhető.

"Ezt a tesztet azért csináltuk, hogy a rajongók láthassák, hogyan vonul fel a rajtrácsra Lewis Hamilton, Sebastian Vettel vagy bármely más pilóta. Csak fogja a tablejét, elindítja az alkalmazást és egy másodpercben belül már körbe is nézhet" - nyilatkozta a Formula 1 műszaki igazgatója, John Morrison, aki azért hangsúlyozta: dolgoznak azon, hogy megoldják a 30 másodperces csúszást, hiszen az F1 az a sport, ahol tényleg minden egyes másodperc számít.

Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi és ügyvezető igazgatója hozzátette: szeretnék a szurkolóknak a lehető legteljesebb F1-es élményt adni a legfrissebb digitális technológiákkal ötvözve.

Utoljára frissítve: kedd, 19 szeptember 2017 14:21
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna