Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Todt nem érti, miért nem kedvelik az emberek a halo-t Fotó: Facebook (FIA)

Todt nem érti, miért nem kedvelik az emberek a halo-t Kiemelt

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondása szerint meglepődött azon, hogy a közvélemény és a szurkolók mennyire negatívan reagáltak arra, hogy jövőre a királykategóriában bevezetik a pilóták fejvédelmére szolgáló glóriát (angolul halo-t).

A Formula 1 vezető testülete az utóbbi években kiemelkedő figyelmet fordított arra, hogy biztonságosabbá tegye a versenyautókat a sportban előforduló egyre gyakoribb fejsérülések miatt. Habár a halo-t már 2016 óta tesztelik, de csak jövőre debütál majd élesben. Igaz, több lehetőséget is megvizsgáltak illetve kipróbáltak, azonban idén júliusban jelentették be, hogy meglátásuk szerint a glória lesz a legjobb megoldás.

Rengeteg jelenlegi versenyző, illetve kulcsfigura is bírálta a döntést, mindemellett a rajongók tetszését sem nyerte el a plusz elem az autón. Todt ennek ellenére kiáll a döntés mellett, és hangsúlyozta, hogy ez a megoldás szükséges a megfelelő biztonság szempontjából. "Nagyon meg vagyok lepve... Számomra a glória csak egy kis változás, ami viszont nagy előrelépés a biztonság terén" - kommentálta Todt, aki úgy véli egyébként, hogy ez a lépés kiszámítható volt, hiszen folyamatosan dolgoznak a sport biztonságosabbá tételéért.

"Egyetértek azzal a ténnyel, hogy a Formula 1 a motorsport csúcspontja, és a média is sokkal hangosabb, ha a Formula 1-ről van szó. Azonban ez az eszköz más kategóriákban is be lett már mutatva a nélkül, hogy megjegyzéseket tettek volna rá. Számomra az az alapvető dolog, hogy a versenyzést biztonságosabbá tegyük a pilóták számára."

Todt mindemellett hangsúlyozta, hogy az utóbbi években sokkal kevésbé veszélyesebb az autósport, mint korábban bármikor, azonban nem elégednek meg ennyivel, továbbra is az a céljuk, hogy növeljék a pilóták biztonságát.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna