Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Toto Wolff elismerte: idén nem a Mercedes a favorit Fotó: Mercedes - Steve Etherington

Toto Wolff elismerte: idén nem a Mercedes a favorit Kiemelt

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte: nem a német istálló az egyértelmű favorit a 2017-es Forma-1-es világbajnokságban, miután a Ferrari mind a konstruktőri, mind az egyéni pontversenyben megelőzi őket.

A Mercedesnek elég sima dolga volt 2014 és 2016 között, ugyanis két év alatt összesen hat világbajnoki címet zsebeltek be. A német istálló sikeréhez az is hozzájárult, hogy akkoriban - a szabályváltozásoknak köszönhetően - beköszöntött az 1.6 literes V6-os turbó-éra - a változásokhoz a Mercedes remekül alkalmazkodott, ezen időszak alatt a Ferrari és a Red Bull csak elvétve tudott futamokat nyerni.

Azonban úgy tűnik, hogy a 2017-es szabályozások - az átdolgozott aerodinamika és a szélesebb abroncsok bevezetése - már nem kedveznek a német alakulatnak, ennek köszönhetően címvédőként komoly kihívójuk akadt mind a Ferrari, mind a Red Bull személyében.

Az idei szezon első hat futamán a Ferrari és a Mercedes osztotta fel egymás között a győzelmeket, azonban mivel Sebastian Vettel amikor épp nem az első helyen végzett, akkor mindig másodikként ért célba, ennek köszönhetően pedig magabiztosan vezeti a világbajnokságot.

A Ferrari technikai vezetője, Mattia Binotto remekül összefoglalta az idei erőviszonyokat: a szakember szerint ugyanis a maranellóiaknak egy autója van, amely az összes pályán helyt áll, míg Lewis Hamilton úgy fogalmazott, hogy autója, a W08 egy igazi "díva", hiszen nehezen lehet rajta a megfelelő beállítást megtalálni, illetve az abroncsokkal is igencsak szeszélyesen bánik.

A 2017-es szezon eddigi eredményeit értékelve Wolff így nyilatkozott: "Harcolnunk kell minden egyes győzelemért, pódiumért és pontért. Többé nem számíthatunk arra, hogy a két Mercedes - az időkülönbségeknek köszönhetően - biztosan az első két helyen fog végezni."

"A gyárakban mindenki maximális gőzerővel dolgozik azért, hogy felmérjék és kiküszöböljék a jelenlegi nehézségeket, valamint meghatározzuk a reális célkitűzéseket, elemezzük a birtokunkban álló adatokat és kidolgozzuk a megfelelő megoldásokat. Ezek közül néhány kevés időt vesz igénybe, míg a többi hosszabb ideig is eltarthat."

"Szereztünk 'sérüléseket' az elmúlt hétvégéken, azonban meg kell mutatnunk, hogy rugalmasak vagyunk és fel tudunk állni akár a földről is."

"Emlékszem, hogy milyen problémáink voltak a 2015-ös Szingapúri Nagydíjon, amely mindannyiunkat nagyon bántott. Határidőt adtunk magunknak, ami alatt a megfelelő változtatásokat kellett eszközölnünk, és ez bejött, hiszen a következő futamon, Suzukában már megszereztük a győzelmet. Pontosan ugyanezt tettük Monaco után, kezeltük a problémákat mielőtt a következő futamra, Montréalra koncentráltunk volna. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy egész szezonos maraton és nem egyversenyes sprint."

Hamilton jelenleg 25 ponttal van lemaradva a világbajnoki tabella éllovasától, Sebastian Vetteltől, míg a Mercedes 17 pontos hátrányban van a konstruktőri bajnokságban a Ferrarival szemben. "Fájdalmas, de idén nem mi vagyunk a favoritok a világbajnokságban" - tette hozzá Toto Wolff. "Jelenleg a Ferrari az. Egy nagyon erős csomagjuk van, azonban fel kell vennünk a kesztyűt és be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk az a csapat, akit le kell győzni."

"Még 14 futam van hátra, szóval még minden nyitott. Már várjuk a Kanadai Nagydíjat, és van arra esélyünk, hogy visszavágjunk egy erős eredménnyel, valamint reméljünk, hogy választ kapunk néhány kérdésre, ami még felvetődött bennünk a folyamatok során."

Utoljára frissítve: kedd, 06 június 2017 11:38
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna