Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is tesztelte tavaly a glóriát a Belga Nagydíj első szabadedzésén. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is tesztelte tavaly a glóriát a Belga Nagydíj első szabadedzésén. Fotó: Mercedes

Toto Wolffot nem zavarja a glória Kiemelt

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy véli, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) nem volt más választása, mint hogy bevezessék 2018-ban a glóriát.

A Forma-1 vezetősége és az FIA közösen arra törekedtek, hogy növeljék a biztonságot és a fejvédelmet a királykategóriában, éppen ezért már tavaly is arra törekedtek, hogy minél előbb - lehetőleg idén - bevezetésre kerüljön a cockpitet három támaszponttal védő glória. Idén leteszteltek egy szélvédőt is, azonban a ferraris Sebastian Vettel - akinek volt szerencséje kipróbálni a Birt Nagydíj versenyhétvégéjén - finoman szólva nem volt elragadtatva a kilenc kilogrammos polikarbonáttól.

Szerdán azonban - a stratégiai csoport ülését követően - bejelentették, hogy a glória a következő versenyszezonban bizony tényleg bevezetésre kerül, ezt pedig az FIA Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta.

Wolff úgy gondolja, hogy az FIA-t már szorította az idő, döntést kellett hoznia a fejvédelemmel kapcsolatban 2018-ra, valamint úgy véli, hogy a lehetséges opciók közül a glória volt a legjobb megoldás. "Az FIA-nak az volt a célja, hogy növelje a biztonságot és egyik megoldás sem működött igazából. A glória az egyetlen, ami még oké."

"Nekem nem tetszik a kinézete, szerintem nem esztétikus, de szerdán megszületett a döntés és most a legjobbat kell kihoznunk ebből."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna