Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tovább erősödik a Red Bull és az Aston Martin kapcsolata Fotó: Red Bull Racing

Tovább erősödik a Red Bull és az Aston Martin kapcsolata Kiemelt

A brit luxusautó márka, az Aston Martin lesz a Red Bull névadó és innovációs partnere, ebből adódóan jövőre már Aston Martin Red Bull Racing néven fognak harcolni a pontokért a királykategóriában.

A Red Bull és az Aston Martin együttműködése még 2016 elején kezdődött, amikor is együtt kezdtek el dolgozni a Valkyrie nevezetű hiperautón (ami korábban az AM-RB 001 kódjel alatt futott), amelynek motorjait majd egyébként 2018-ban indítják be először. Télen azonban Christian Horner kiterjesztette az együttműködést a luxusvállalattal, amit akkoriban "egyszerű de nagyszerű" döntésként jellemzett.

Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer részt vett a legutóbbi, Szingapúri Nagydíjon, ahol leült a Red Bull vezetőségével is tárgyalni, s nem titkolt céljuk volt, hogy szorosabbra fűzzék az üzleti kapcsolatot. Palmer egyébként ekkor nyilatkozta azt is, hogy benne van a pakliban az, hogy az Aston Martin 2020-ban már motorszállítóként is jelen lesz a Forma-1-ben.

Hétfő reggel azonban bejelentették, hogy a Red Bull és az Aston Martin egy újabb szintre emeli az üzleti kapcsolatukat, s a döntést azzal indokolták, hogy "ez volt a következő, logikus lépés". Az együttműködés részeként egyébként a Red Bull Milton Keynes-i bázisán összesen 110 tagú tervező és mérnök gárda lesz jelen, akiknek az lesz a feladatuk, hogy minél előbb "életre" keltsék a Valkyrie-t.

"Miután megalkottuk és megteremtettük a rendkívül sikeres Aston Martin Valkyrie-t 2016-ban, ebben az évben tovább bővítettük a kapcsolatunkat, és örömmel erősítjük a partnerséget, és jövőre pedig Aston Martin Red Bull Racing néven versenyezhetünk" - nyilatkozta a csapatfőnök, Horner.

"A motorszállítói lehetőségek továbbra is érdekelnek minket, de csak akkor, ha a körülmények is megfelelőek számunkra" - tette hozzá Palmer, aki hangsúlyozta: ha az FIA megteremti a megfelelő lehetőségeket, akkor az Aston Martin habozás nélkül beszáll majd motorszállítóként is az F1-be.

Utoljára frissítve: hétfő, 25 szeptember 2017 14:13
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna