Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Túl magabiztos voltam" Fotó: Facebook (Esteban Gutierrez)

"Túl magabiztos voltam"

Esteban Gutiérrez elismerte: túlságosan magabiztos volt, hiszen úgy gondolta, hogy a Haas egész biztosan megtartja majd őt a 2017-es szezonra is. A mexikói nagyot koppant, ugyanis a szerződését nem hosszabbították meg, a helyére pedig Kevin Magnussen került.

Gutiérrez a Sauber színeiben debütált még 2013-ban, azonban a svájci istállónál csak a 2014-es szezon végéig maradt. Ezután egy évig nem láthattuk versenyezni, tavaly viszont visszatért az amerikai istálló színeiben a rajtrácsra. A 25 éves pilóta példája egyébként jól mutatja, hogy mennyire pórul járhat valaki, ha előre iszik a medve bőrére: Gutiérrez ugyanis a szezon előrehaladtával egyre többször hangoztatta azt, hogy már van szerződése 2017-re, azonban a Haas végül úgy döntött, hogy az idei szezonnak a Romain Grosjean, Kevin Magnussen párossal vág neki.

Gutiérrez azóta irányt váltott, hiszen jelenleg a Formula E-s karrierjére koncentrál - azonban azt elmondta, hogy nincs benne harag, és nem hibáztat senkit az ülése elvesztése miatt. "Túl magabiztos voltam, ez volt a hibám, illetve túl biztos voltam abban, hogy a dolgok már el vannak rendezve" - nyilatkozta a CNN-nek.

"Az egész szezon alatt az eredményekre összpontosítottam, és biztos voltam abban, hogy a projekt úgy folytatódik tovább, ahogy azt eredetileg megbeszéltük, illetve terveztük."

"A végén jöttem rá, hogy a másik félnek nem állt szándékában a kötelezettségvállalás, és mire erre rájöttem, az időzítés nem volt éppen a legjobb, de igazából nem hibáztatom őket - nem hibáztatok senkit."

Gutiérrez azonban elárulta: nem hajlandó feladni a Forma-1-es álmait. "Soha ne zárd be az ajtókat. Soha, soha. Nagyon szeretem a Forma-1-et."

"Szeretném megélni a fejlődés lehetőségét, és azt, hogy mind a csapat, mind pedig az én részemről teljes elkötelezettség van, és mondjuk úgy, hogy az úton közösen haladunk előre."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna