Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Új éra kezdődik a Forma-1-ben Fotó: Facebook (F1)

Új éra kezdődik a Forma-1-ben Kiemelt

A motorsportot irányító testület, közismertebb nevén a Motorsport Világtanács (World Motor Sport Council) jóváhagyta a Liberty Media Forma-1-es jogokról szóló átvételi kérelmét. A szövetség tagjai Genfben, egy rendkívüli ülés keretében döntöttek erről.

A Liberty Media még korábban, 2016-ban 18.7 százalékos részesedést szerzett a Forma-1 anyavállalatából, a Delta Topcoból, azonban most bejelentették, hogy most már száz százalékos részesedést birtokolnak.

Habár a Liberty korábban sem titkolta ezen irányú céljait, azonban nem minden rajtuk múlott: az átvételt a WMSC-nek is jóvá kellett hagynia.

"A találkozó során a leendő új tulajdonosok egy részletes bemutatóval készültek a stratégiájukat illetően" - olvasható a World Motor Sport Council hivatalos közleményében. "A WMSC tagjainak ezután lehetőségük volt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a megállapodás pontos részleteivel, az FIA-al való folyamatos munkakapcsolattal, valamint a Liberty sporttal kapcsolatos terveivel kapcsolatban."

"A Liberty, a Formula One Group és az FIA együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy egy konstruktív kapcsolat létrejöhessen, amely biztosítja az FIA Formula 1-es világbajnoki sorozat folyamatos sikerét, és fejlődését hosszútávon."

"A WMSP döntése megerősíti az FIA azon véleményét, hogy a Liberty, mint a nevezetes média szervezet, szakértelemmel rendelkezik mind a sport, mind a szórakoztatás terén, s egyértelműen megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy biztosítsa a bajnokság folyamatos fejlődését."

A Liberty - amely egyébként várhatóan hamarosan, még az első negyedévben lezárja az üzletet - a formális köröket valószínűleg még ebben a hónapban le fogja bonyolítani.

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 január 2017 19:53
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna