Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Új utakra lép a Ferrari a Sauberrel karöltve Fotó: Sauber F1 Team

Új utakra lép a Ferrari a Sauberrel karöltve Kiemelt

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne úgy fogalmazott, hogy a Ferrari és a Haas közötti megállapodás teljes mértékben különbözik attól, amelyet a Sauberrel kötöttek.

A Haas 2016-ban debütált a királykategóriában és a kezdetektől fogva a Ferrari erőforrásait, sebességváltóját és egyéb alkatrészeit használja, illetve az amerikai istállónál tesztpilóta az az olasz Antonio Giovinazzi is, aki idén több szabadedzésen is pályára vihette az ezüst-fekete-piros színezésű autót.

A Sauber mindeközben, a szezon közepén megállapodást írt alá a Hondával, ami egy 2018-as együttműködésről szólt, azonban a svájci istálló új csapatfőnöke, Frédéric Vasseur ezt inkább felülírta, s meghosszabbította a Ferrarival kötött partneri szerződést.

A Sauber pedig a múlt héten robbantotta a bombát, miszerint az Alfa Romeo jövőre névadó szponzor lesz a csapatnál, s ennek megfelelően a logó is kiemelt helyen lesz majd látható. Ezzel egy időben pedig nyilvánosságra hozták azt is, hogy a 2018-as szezon folyamán marad náluk Marcus Ericsson, valamint a Ferrari tehetséggondozó programjának a tagja, Charles Leclerc fog majd a pontokért harcolni az istálló színeiben.

"Ez egy teljesen más megállapodás" - nyilatkozta Marchionne. "A Haasnak hozzáférése van a Ferrari erőforrásaihoz is, szóval ebben az esetben a Ferrari technikai támogatóként van jelen, azonban a csapat továbbra is Haas, nem állnak szövetségben másik autómárkával, és Gene úgy döntött, hogy a saját terméküket fogják előtérbe tolni."

"A Sauber-Alfa Romeo megállapodás pedig ettől teljesen különbözik, kezdve azzal, hogy az Alfa a csapat névadó szponzora. A csapat már létezik, annak ellenére, hogy a teljes stáb még nem állt össze."

Marchionne mindemellett hozzátette, hogy a Ferrari teljesen nyitott arra, hogy a Haas-al az együttműködésüket bővítsék, azonban a jelenlegi állás szerint erre még nem lesz lehetőség a közeljövőben. "Lehetséges-e, hogy a Haas-al való megállapodásunk teljesen más legyen, mint most? A válasz igen. Azonban ettől a kérdéstől még elég messze vagyunk, de lehetséges. Majd meglátjuk, idővel megtudjuk" - zárta gondolatait a maranellóiak elnöke.

Média

Utoljára frissítve: hétfő, 04 december 2017 15:00
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna