Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Újabb orosz tehetség az F1-ben!

A 18 éves Szergej Szirotkin új kihívóra akadt: 19 éves honfitársa, Daniil Kvyat a Toro Rossohoz igazolt!

 A 18 éves Szergej Szirotkin új kihívóra akadt: 19 éves honfitársa, Daniil Kvyat a Toro Rossohoz igazolt!

Jövőre két fiatal orosz tehetséget láthatunk majd a rajtrácson. Ugyan még nem írta alá Szirotkinnal a szerződést a Sauber, de igazolása biztosnak tűnik, addig most a GP3-ból emeltek ki egy ifjú orosz titánt.

Sokáig arról szóltak a hírek, hogy a portugál Antonio Felix da Costa veszi majd át Daniel Ricciardo megüresedett helyét a Toro Rosso volánjánál. A World Series by Renault hungaroringi futamán akkor így nyilatkozott a Sportime-nak da Costa: "Nagyon kedvesnek tartom Danieltől, hogy úgy nyilatkozott rólam, hogy engem szeretne látni a Toro Rossonál és nagyon örülök, hogy ennyire pozitív véleménnyel van rólam. Természetesen örömmel venném, ha én vehetném át a helyét, egyelőre azonban semmi sem biztos. Igyekszem a jelenre koncentrálni és nem ezen stresszelni." A 22 éves pilóta idei váratlanul gyenge szereplése a 3.5-ös kategóriában nem nyűgözte le Helmut Markot, aki végül az orosz pilóta mellett döntött. "Egy nagyon tehetséges versenyzőt tisztelhetünk Daniil személyében, ami az eredményeiben is megmutatkozik. Rendkívüli sikereket ért el a gokartban, míg 2012-ben hét futamgyőzelmet aratva megszerezte a bajnoki címet a Formula Renault 2.0 Alps-ban. A Forma 3-ban idén beugróként villantotta meg tehetségét, a GP3-ban pedig egy hétvégével a szezon vége előtt esélyes a bajnoki cím elhódítására mivel mindössze hat ponttal van elmaradva a listavezetőtől. A fiatal versenyzők tesztjén is lenyűgözte csapatunkat az ifjú tehetség gyorsaságával és műszaki hozzáértésével, visszajelzéseivel. Ez mutatja, hogy minden megvan benne, aminek meg kell lennie egy Forma-1-es versenyzőben, csapatunknál pedig tapasztalatainkat felhasználva a számára legjobb helyen kezdheti meg Forma-1-es pályafutását" - nyilatkozta a csapatvezető, Franz Tost.

Természetesen Kvyat nevelőkategóriájának, a GP3-nak a stábja is nagy örömmel fogadta a bejelentést, Facebookon és különböző közösségi oldalakon dicsekedtek a nagy hírrel. A frissen igazolt Toro Rossosnak is nagy az öröme: "A bejelentéssel egy álmom vált valóra, ez egy fantasztikus hír! Köszönettel tartozom a Red Bullnak és a Toro Rossonak is, hiszen bíztak bennem és a kezembe adtak egy nem mindennapi lehetőséget. Azóta szerettem volna a Forma-1-be kerülni, amióta elkezdtem gokartos pályafutásomat és minden nap egy cél lebegett a szemem előtt, mégpedig a Forma-1, ami most testet is öltött. Már volt kapcsolatom a csapattal, amikor részt vettem a fiatal versenyzők tesztjén, ahol megjegyzem, hogy már akkor nagyon jól éreztem magam és ennek a különleges lehetőségnek minden percét kiélveztem. Olaszországban élek és a nyelvet is beszélem, szóval a kommunikáció nem okoz majd gondot és biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkedek majd a csapatba."

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna