Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Újabb tinédzserrel bővült az F1 Fotó: Facebook (Charles Leclerc)

Újabb tinédzserrel bővült az F1

A Ferrari Pilóta Akadémia neveltje, Charles Leclerc lehetőséget kapott a Haas csapattól arra, hogy öt Forma-1-es szabadedzésen vehessen részt. A 18 éves versenyző a Brit Nagydíjon mutatkozhat be.

A monacói pilóta jelenleg a GP3-ban versenyez az ART-nál. Az ifjú titán már a szezonnyitón, Barcelonában magához ragadta a bajnokság vezetését, miután a katalán pályán megszerezte a futamgyőzelmet.

Leclerc először Silverstone-ban ülhet majd autóba, ezután a Magyar, Német, Maláj Nagydíjon és a szezonzáró Abu Dhabi GP-n is bizonyíthat. A fiatal versenyző mind az öt alkalommal Esteban Gutiérrez autóját fogja vezetni.

"Ez egy fantasztikus lehetőség, hogy egy Forma-1-es autóban bizonyíthatok! Nem tudom eléggé megköszönni a Haas F1 Team-nek és Esteban-nak" - nyilatkozta a bejelentést követően Leclerc, majd folytatta: "Büszke vagyok arra, hogy a Haas és a Ferrari is bízik bennem; ez egy nagyon fontos lépés az álmaimhoz vezető úton, hogy egyszer Forma-1-es pilóta lehessek."

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is üdvözölte a lelkes ifjút. "Charlest nagyra értékeli a Ferrari, és az eredményei is önmagukért beszélnek; örülünk annak, hogy biztosíthatjuk számára ezt a lehetőséget és ezáltal részt vehetünk a következő Forma-1-es generáció nevelésében is."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna