Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ütött az óra a Manornak Fotó: Facebook (Manor Racing)

Ütött az óra a Manornak Kiemelt

A Forma-1-es Manort üzemeltető cég, a Just Racing Services Ltd. nem talált vevőt. A személyzetet - akik ebben a hónapban még megkapják a fizetésüket - már hazaküldték, így a csapat számára már biztosan nincs tovább.

Még január elején vált hivatalossá az, amiről hetekkel ezelőtt már cikkezett a nemzetközi sportsajtó: csődbe ment a Manort üzemeltető társaság, a Just Racing Services Ltd., miután a lehetséges befektetőkkel nem sikerült dűlőre jutni. Ekkor azonban még volt arra remény, hogy egy meg nem nevezett forrás a bajban lévő kis csapat segítségére siethet, azonban ez végül nem történt meg - erre egyébként még maga Stephen Fitzpatrick, a cég tulajdonosa sem látott reális esélyt. Ennek ellenére mindent megtettek annak érdekében, hogy a Manor ott legyen a rajtrácson 2017-ben is, hiszen a tárgyalásokat továbbra is folytatták a potenciális jelentkezőkkel.

A következő szezonra való beruházás minden erőfeszítés ellenére végül nem jött össze, így a cég már meg is szüntette a kereskedelmet, s a csapat Banbury-i gyárából pénteken hazaküldtek mindenkit.

"Mélyen sajnáljuk, hogy a csapatnak be kell zárnia a kapuit" - nyilatkozta a cég képviseletében Geoff Rowley. "A Manor egy nagy név a brit motorsportban, és a csapat sok mindent elért az elmúlt két évben, mióta új tulajdonossal is erősített."

"Egy Forma-1-es csapat működtetése magas színvonalat követel, ami miatt szükség van folyamatos, jelentős mennyiségű beruházásokra. A Just Racing Services Ltd. január elején felszámolás alá került, mivel az eladási kísérletek rendre sikertelennek bizonyultak."

"Az eljárás során vannak különböző megoldások, feltéve ha a fizetési haladék lehetővé teszi a hosszú távú, életképes megoldást egy szűk időkereten belül, azonban arra nem volt lehetőség, hogy az üzlet a jelenlegi formájában működjön tovább a megadott kereteken belül."

"Szeretnénk megköszönni az alkalmazottak támogatását és professzionalizmusát, amelyet ebben a nehéz időszakban tanúsítottak felénk."

A nyilatkozatban Rowley kitért arra is, hogy nem hagyják cserben egykori munkavállalóikat, s mindent megtesznek azért, hogy számukra is megkönnyítsék ezt az időszakot, éppen ezért a végkielégítések is kifizetésre kerülnek majd.

Érdeksség, hogy a Just Racing Services Ltd. testvérvállalata, a Forma-1-es indulási jogokat is birtokló Manor Grand Prix Racing Ltd. nincs csődeljárás alatt.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna