Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vettelt és Alonsót is szívesen látná a Mercedesnél Rosberg Fotó: Facebook (Nico Rosberg)

Vettelt és Alonsót is szívesen látná a Mercedesnél Rosberg

Úgy tűnik, hogy a visszavonulása óta egyre bátrabban fejti ki véleményét a 2016-os Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg: szerinte ugyanis a Mercedesnek számolnia kellene 2018-ra Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval is, akiknek egyébként idén jár le a kontraktusuk.

Nico Rosberg nem csak a Forma-1-es paddockot, hanem a szurkolókat is sokkolta egy pár nappal világbajnoki címe megszerzése után azon döntésével, miszerint nem kíván többé a királykategóriában versenyezni.

Január közepén pedig végre hivatalossá vált az, amit addig is sokan ejtettünk: a finn Valtteri Bottas váltotta a szezon végén visszavonult Nico Rosberget a Mercedesnél, azonban a szerződése csak a 2017-es szezonig szól.

Az olasz sajtóban szárnyra kelletek olyan cikkek, miszerint Rosberg úgy véli, hogy Vettel egy "jó csere" lett volna a német istálló számára, azonban a 2016-os világbajnok a Laureus díjátadó sajtótájékoztatóján egy kicsit rendbe tette a dolgokat. "Azt mondtam, hogy Sebastian szemszögéből lenne annak értelme, hogy a 2018-as szezonra megpályázza a Mercedes ülését, illetve a Mercedesnek is számolnia kellene vele" - foglalt állást Rosberg.

"Egyértelmű, hogy ő az egyik legjobb pilóta a Forma-1 jelenlegi mezőnyében, ráadásul nincs szerződése 2018-ra, szóval a Mercedesnek mérlegelnie kellene a lehetőségeket - majd meglátjuk, hogy mi történik, de ebből jó is kisülhet."

Rosberg arra is kitért, hogy annak ellenére, hogy Alonso idén betölti a 36. életévét, a csapatnak mérlegelnie kellene a spanyol klasszis szerződtetését is. "Természetesen Alonsót is észben kellene tartaniuk. Nem épp a legfiatalabb, de még mindig a legjobb formáját mutatja."

Rosberg kijelentéseivel valószínűleg egy másik ex-F1-es versenyző, Juan Pablo Montoya is egyetértene, hiszen korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte Vettel és Alonso a jelenlegi mezőny legerősebb pilótái.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna