Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Viszlát rajtrácslányok! Fotó: Red Bull Content Pool / Philip Platzer

Viszlát rajtrácslányok! Kiemelt

A Formula 1 aktuális menedzsmentje véget vet egy hagyománynak, így a 2018-as szezon során már nem lesznek ott a rajtrácson a grid girl-ök. Ez azonban nem csak a királykategóriára, hanem a betétfutamokra is vonatkozik.

A hivatalos közleményben hangsúlyozzák, hogy a rajtrácson töltött idő - amikor nem csak a pilóták, hanem a csapatok többi tagja is kint van - az ünneplés és a csillogás része, valamint egy lehetőség arra, hogy az aktuális futam helyszínéül szolgáló ország promóterei és partnereik bemutassák magukat, valamint a termékeiket.

"Az elmúlt évben több olyan területet is megvizsgáltunk, amelyeknél úgy éreztük, hogy frissítésre van szükség annak érdekében, hogy a sportág nagyszerűsége illeszkedjen az elképzeléseinkhez" - olvasható a közleményben Sean Bratches, a Formula 1  ügyvezető igazgatójának állásfoglalása. "Igaz, hogy a grid girlök alkalmazása évtizedek óta bevett gyakorlat a Formula 1-ben, azonban úgy éreztük, hogy ez a szokás nem összeegyeztethető a márka értékeivel valamint ellentétes a modern társadalmi normákkal. Nem hisszük, hogy ez a gyakorlat releváns vagy megfelelő lenne a Forma-1 új vagy régi szurkolóinak, szerte a világon."

Utoljára frissítve: szerda, 31 január 2018 14:54
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna