Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Webber nem lepődött meg a helycserén Fotó: Red Bull

Webber nem lepődött meg a helycserén

A Red Bull exversenyzője, Mark Webber szerint Max Verstappen és Daniil Kvyat helycseréje "durva", de nem meglepő, szerinte ugyanis a csapatra jellemzőek az efféle drasztikus döntések.

Mint ismeretes, a Spanyol Nagydíjon már érvénybe lép az új felállás: az ifjabbik Verstappen az anyacsapatnál is bemutatkozhat, míg Kvyatot - a vezetőség döntése értelmében - visszatették a Toro Rossóhoz.

"Kemény döntés volt, de ez egy nagy üzlet, ahol a dolgok gyorsan változnak" - nyilatkozta a 2007 és 2013 között a Red Bullnál versenyző Mark Webber, majd hozzátette, hogy a Forma-1-ben nem lehet elbújni, mindenkit pusztán a teljesítménye alapján ítélnek meg.

A Red Bullt a döntés miatt az utóbbi időben rengeteg támadás érte. Webber szerint azonban Helmut Markónál csak a teljesítmény számít. "Azt akarja, hogy a leggyorsabb fiúk a legjobb forgatókönyv szerint lépkedjenek feljebb. Nem vagyok meglepve. Úgy gondolom, hogy ez a döntés már az Orosz Nagydíj előtt megszületett. Érezhető volt, hogy valami érlelődik. Kvyat már egy éve a csapat versenyzője, és valószínűleg nem érzik úgy, hogy eleget tett volna.

Normál esetben egy ilyen döntéssel megvárják az év végét, de néha nem így történnek a dolgok, különösen a Red Bullnál...

Meglátjuk, hogy Max mire lesz képes az anyacsapatnál" - összegezte a 39 éves ausztrál, majd hozzáfűzte, hogy Verstappennek nincs más választása, akár készen áll-e, akár nem, bizonyítania kell.

Utoljára frissítve: hétfő, 09 május 2016 15:34
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna