Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Whitmarsh nem lepődött meg Ecclestone leváltásán

A McLaren egykori főnöke, Martin Whitmarsh szerint a Forma-1-nek jót fognak tenni az új tulajdonos, a Liberty Media által tervezett változások.

A Liberty hétfőn vette át teljes egészében az F1 irányítását, miután Bernie Ecclestone-t tiszteletbeli elnökké nevezték ki, s a vezérigazgatói széket Chase Carey foglalta el, míg a sportág ügyvezető igazgatója Ross Brawn lesz, a kereskedelmi feladatokat pedig Sean Bratches tartja majd kézben.

Brawn már vázolta az elképzeléseit, amelyben leírta, hogy "egy tetőtől-talpig egészség Forma-1 létrehozása" a célja.

"Ez egy új korszak, amelynek az eljövetele már egy ideje érett; nem hiszem, hogy bárki is különösen meg lenne ezen lepődve" - mondta a McLaren egykori csapatfőnöke a Sky Sportsnak adott interjújában.

"Azt hiszem eljött az az idő, amelynek bármelyik vállalkozásban, bármelyik sportban el kell egyszer jönnie, amelyben a friss ötletek és új szemléletek is helyet kapnak, és a Formula 1 valószínűleg most érte el ezt a pontot."

"Még mindig rajongok a Forma-1-ért, és hogy őszinte legyek, messziről szemlélve elég szép világ" - nyílt meg Whitmarsh. "Szerettem, 25 éven át benne voltam, de most jobb egy kicsit távolabbról szemlélni, és ez a jövőben is így lesz, de tény, hogy a sport növekedni és fejlődni fog - az élő sportközvetítések tartalma rendkívül értékes."

Az 58 éves brit üzletember 2014-ben hagyta ott a McLarent, azonban a mai napig méltatja Ecclestone-t, annak ellenére, hogy komoly konfliktusaik is adódtak a paddockban. "Úgy gondolom, hogy Bernie-nek még mindig hatalmas tekintélye van, hiszen a Forma-1 elején rengeteg energiát ölt a sportba" - mondta Whitmarsh, aki az interjúban az érdekütközéseikre is kitért. "Rengeteg alkalommal én voltam az egyik legnagyobb ellensége, ezen nem tudtunk segíteni - mindezek ellenére kedvelem."

Utoljára frissítve: csütörtök, 26 január 2017 17:11
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna