Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Felfüggesztett kizárással és pénzbírsággal büntetik az oroszokat

Felfüggesztett kizárással büntette az Eb-n szereplő orosz válogatottat az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága, miután a csapat szurkolói rendbontást követtek el. Mindemellett az orosz szövetségnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, miután 150 ezer eurós (47 millió forint) pénzbírsággal is sújtották őket.

"A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek" - áll az UEFA keddi közleményében.

A kizárás életbe lép, amennyiben stadionon belül hasonló esetek történnek az orosz szimpatizánsok részéről.

Az UEFA vasárnap indított fegyelmi eljárást indított az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen a marseille-i Stade Velodromban az orosz szurkolók rasszista magatartása és általuk kirobbantott zavargások, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt.

A stadionban a mérkőzés alatt és az azt követően történt erőszak a folytatását jelentette azoknak az összetűzéseknek, amelyek már csütörtökön elkezdődtek Marseille-ben előbb az angol és francia, majd a később a becsatlakozott orosz szurkolók között. A szombati mérkőzést megelőzően már a kikötőben és a belvárosban is könnygázt, illetve vízágyút vetett be a francia rendőrség a zavargások megfékezésére.

Az 1-1-re végződött mérkőzés után orosz szurkolók provokáltak összecsapást a stadionban, jelzőrakétát lőttek át az angol szektorba, petárdákat hajigáltak, tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket.

Média

Utoljára frissítve: kedd, 14 június 2016 16:01