Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A celebek mellett a címvédők is leadták nevezésüket Fotó: Facebook (Budapest Maraton®)

A celebek mellett a címvédők is leadták nevezésüket Kiemelt

A profik számára nem csak kikapcsolódás, hanem egyben országos bajnokság is lesz a 32. SPAR Budapest Maraton amelyre már mindkét címvédő leadta nevezését. Érdekesség, hogy a női bajnok, Simona Staicu élete negyvenedik maratonját fogja lefutni vasárnap. A férfi címvédő, Józsa Gábor - aki a riói olimpián is ott volt - ha ezúttal is diadalt arat, akkor karrierje negyedik ob aranyát szerzi és ezzel beérheti Rezessy Gergelyt, a jelenlegi egyedüli négyszeres magyar bajnokot.

Befutott három háromszoros olimpiai bajnok nevezése is, a vízilabdázó Kiss Gergely szombaton, a kajakos Storcz Botond és Szabó Gabriella vasárnap indul. Utóbbi a Magyar Hospice Alapítvány részéről kiállított csapatban fut a Flora maratonstafétában. Itt indul Rákóczi Ferenc és Vadon János, a két rádiós műsorvezető is, akik csapatukkal a „Tegyünk a Leukémiás Gyerekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány” színeiben vállalták a jótékonysági adománygyűjtéssel egybekötött futást.

A legutolsó pillanatokban érkezett be Sarka Kata televíziós műsorvezető nevezése is. Ő szombaton az 5 km-t teljesíti, vasárnap pedig az Actimel 10 km rajtjához is oda áll. Ez utóbbi távon indul Rónai Egon televíziós műsorvezető is.

Az MTVA négy közismert munkatársa fut egyéni maratont: Németh Balázs, Náray Balázs, Vígh András, Mucsányi Marianna. Az egyéni maratonon indul a Vasas erőnléti edzője, a volt válogatott labdarúgó, Ferenczi István és a kitűnő színművész Nagy Balázs, a győri Nemzeti Színház és a Madách Színház tagja, aki a 42. születésnapjára lepi meg magát a 42 km-rel.

Politikusok is jelezték részvételüket a versenyen, így Révész Máriusz a Kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, aki a maraton párban számba nevezett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőinek csapata - a hagyományoknak megfelelően - fogyatékossággal élő társaikkal közösen indulnak, váltóban teljesítik a 42 km-es távot. A minisztérium vezetői ezzel arra hívják fel a figyelmet, hogy minél többen csatlakozzanak az EMMI minisztere és államtitkárai által 2012-ben elindított kezdeményezéshez, és a közös sportolással segítsék fogyatékos embertársainkat abban, hogy ők is átélhessék a versenyzés és a sport nyújtotta örömöket.

Az EMMI egyik váltójában indul Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Leadta a nevezését Lőrincz Krisztina a tavalyi riói paralimpián szerepelt evezős is, aki negyedik éve, hogy nevez a SPAR Budapest Maraton egyéni handbike-os versenyére. Egy kevésbé speciális, nem fekvő handbike-ot hajt, amivel a célja tavalyi idejét felülmúlni.

A 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál - V4 Futóhétvégére a helyszínen is lehet nevezni.