Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"A mozgás az életem sok területén segített már"

Április 23.-án kerül idén megrendezésre a Runner’s World Run futóverseny, amelyen a népszerű műsorvezető, Rákóczi Feri is részt vesz majd, aki ma már el sem tudja képzeli az életét sport nélkül.

Második alkalommal rendezik meg a Runner’s World Run futóversenyt Balatonfüreden a Maratonman szervezésében. Az április 23-ai erőpróbára nyolc kategóriában nevezhetnek az érdeklődők, akik 6,2-10,5 km közötti, félmaratoni vagy maratoni távok közül választhatnak. A megfelelő erőnlét érdekében azonban a felkészülés elengedhetetlen: a Runner’s World 9 km-es közösségi futásokkal és 30 napos különleges kihívással készíti fel versenyzőit.

„Tavaly közel ötvenévesen, mindenféle sportolói múlt és előzetes felkészültség nélkül ezen a versenyen futottam le életem első félmaratonját. Erre az évre viszont sok tervem van, számos közösségi futáson veszek részt majd a megmérettetés előtt” – mesélte Rákóczi Feri, akivel az alapozás következő állomásán, március 28-án ismét együtt húzhatunk edzőcipőt és róhatjuk a kilométereket Óbuda és a Margitsziget között. „Ugyan csak nemrég kezdtem a futással foglalkozni, de a mozgás az életem sok területén segített már. A közösségi futások lényege nem a versenyzés, hanem, hogy mindenki a saját tempójában fusson és próbára tegye magát, hogy áprilisban a legjobb formánkban állhassunk rajthoz.” – tette hozzá Feri, aki szerint ő majd sereghajtóként motiválja a résztvevőket.

A futóversenyre a március 1-én elstartolt kihívással is edzhetünk. Az Ébredj! elnevezésű 30 napon át tartó kezdeményezés lényege, hogy belekóstoljunk milyen kora reggel aktívan indítani a napot és, hogy mit is kezdenénk pár szabad órával... A mozgalmas programban a résztvevők: a reggeli álmos napsütésben indulnak futni, jógával frissítik fel érzékeiket, meditációval lazítanak a nap elején vagy egyszerűen olyan tevékenységet űznek, ami felpörgeti és feltölti őket. A csodareggelek sportos pillanatait #ébredj hashtaggel oszthatják meg az esemény Facebook oldalán, vagy az Instagramon, a Runner’s World pedig hetente összesíti a közösség megtett kilométereit.