Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A pünkösdi hétvégén idén is több ezer futóra számítanak Keszthelyen Kiemelt

Idén is legalább kétezer futóra számítanak a pünkösdi hétvégén a 11. Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futófesztivál szervezői, akik a család minden tagjára gondolva a két nap alatt közel 30 kategóriában és távon hirdetnek futamokat. A csúcsversenynek a vasárnapi maraton ígérkezik.

A tavaly az Ötpóba-mozgalomhoz is csatlakozó fesztivál a Balaton nyugati partjának egyik legnagyobb sporteseménye, ahol a versenysportolók mellett a hobbifutók is megtalálják a maguknak legideálisabb futamot. Vasárnap kerekesszékes, hand bike-os sportolók is rajthoz állhatnak. A több, mint egy évtizedre visszatekintő futóverseny szervezői minden alkalommal előrukkolnak egy érdekes aktivitással.

„A gyermekeknek szombaton 24 futamot indítunk, ki-ki korának, felkészültségének megfelelően nevezhet. Még olyan versenyünk is lesz, ahol a szülő együtt futhat kisgyermekével. Lesz szombat este tésztaparti, majd koncert. Az esemény színvoltja lesz a BIGKKM-attrakció, amelynek során a fesztivál nevének kezdőbetűit, egy óriási KKM-feliratot ’rakunk ki’ a keszthelyi Fő téren szombaton 18.00 órakor a helyszínen levő emberekből. A kiegészítő-programok közt idén is fontos szerep jut a gyermeksarok mellett a RunnerExpo szabadtéri sport-szakkiállításnak, ahol kedvezményesen vásárolhatnak az esemény résztvevői” – tájékoztatott Bedő Beáta főszervező.

A verseny ötletgazdája azt is elmondta, a vasárnapi verseny útvonalát egy 10,55 km-es körpályán jelölték ki, széles utakon; a pálya teljes hossza akadálymentesített. „Keszthely Fő terén alakítottuk ki a rajt- és célterületet, az útvonal érinti a város nevezetességeit, a kastélyt és a mólót is. A versenyre még a helyszínen is lehet nevezni” – tette hozzá Bedő Beáta.

Szombaton reggel 9 órakor nyitják meg a kétnapos rendezvényt, 10 órától a 2012-2018 között (250m), déltől a 2004-2011 között születettek (500-1500m) futóversenyeit rendezik; 15 órától 2.5 és 5 kilométeres sprintfutamokra, 18 órától tésztapartira, majd szabadtéri koncertre kerül sor. Pünkösdvasárnap 9.50-kor rajtolnak a kerekesszékes, hand-bike-os sportolók (félmaraton, maraton), a futóknak 10-kor indítják a félmaraton-, maraton- és váltófutamokat, 12.30-kor pedig a 10.55 km-es mezőnyt. Az eredményhirdetést 15.30-tól rendezik.