Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Extrém kihívás előtt a magyar terepfutó válogatott Kiemelt

Szombaton hajnalban indul a három fordulós Skyrunning Európa-bajnokság. A verseny történetében először rajthoz áll a magyar válogatott is.

A 2017-es Skyrunning EB első versenyére Franciaországban, Val d’Isere-ben kerül sor. A High Trail Vanoise egy 68 km-es erőpróba, mely során három komoly emelkedővel (összesen 5400 méter szint emelkedés) és esetenként a zord időjárási körülményekkel is meg kell küzdenie a magyar csapatnak. A verseny nehézségét mi sem jelzi jobban, minthogy a Nemzetközi Terepfutó Szövetség (International Trail Running Association – ITRA) 12-s skáláján is 14-es (!) besorolást kapott a High Trail Vanoise.

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség válogatott keretében tapasztalt, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező futók (Wermescher Ildikó, Németh Csaba, Dr. Paál Emőke, Karlowits-Juhász Tamás) és fiatal tehetségek (Pálfy Márton, Szabó Áron) is helyet kaptak. A csapat már kedden megérkezett a verseny helyszínére, hogy szokja körülményeket és alaposan feltérképezze az útvonalat. A versenyzőket Börcsök András, az MSTSZ alelnöke és Oszaczki Géza csapatvezető, az MSTSZ elnökségi tagja segítik a helyszínen.

Az Európa-Bajnoki futam rajtja szombaton hajnali 4 órakor lesz.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)