Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Létszámlimit a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon Kiemelt

Egy hónap múlva, szeptember 10-én 9 órakor a budapesti Városligetben az ország messze legnépesebb félmaratonjával töri meg a hosszú nyári futócsendet és indítja az őszi futószezont a Budapest Sportiroda. A 21,0975 km-t rejtő versenyre eddig közel 8000 nevezés érkezett egyéniben.

Aki még bizonytalan az erejében, választhatja a váltó formát párban (11,7 km - 9,4 km) vagy trióban (5,9 km - 7,5 km-7,8 km). A félmaratont még csak távolról figyelők indulhatnak rövidebb távon is, a 3 km-es Ligetkörön. Egy biztos, a 32. Wizz Air Budapest Félmaraton izgalmaiból, a vonzó forgatagból kár lenne kimaradni. Egészen biztosan így érzi ezt a legidősebb résztvevő, a 86 éves Ingvar Nykvist, aki Svédországból érkezik Budapestre. Tavaly 77 ország képviseletében 2177 futó nevezett, ami az eddigi rekord a verseny több mint három évtizedes történetében. Akár ez a szám is könnyen megdőlhet, hiszen e ddig már 65 országból érkezett nevezés.

Érdemes résen lenni, mert az egyéniben 11000, a párban és trióban indulók esetében 4400 futónál meghúzzák a vonalat és a létszám elérése után több nevezést már nem fogad a szervező Budapest Sportiroda (BSI).  A 32. Wizz Air Budapest Félmaraton egyben a táv idei magyar bajnoksága is.
Részletek: www.futanet.hu

Utoljára frissítve: szerda, 09 augusztus 2017 13:26
Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)